Kiemelt hírekKoronavírus

Világraszóló bejelentés a Biontech-től! – Már az őszi iskolakezdés előtt indulhat a gyerekek oltása

oltás

A német Biontech biotechnológiai csoport arra számít, hogy a gyermekek koronavírus vakcináját hamarosan jóváhagyják. Feltételes jóváhagyás céljából benyújtottuk az Egyesült Államokban 12-15 éves gyerekek vizsgálati adatait, Európában is a benyújtás előtt állnak –  mondta Ugur Sahin, a Biontech alapítója és főnöke a Spiegel magazinnak. 

Az EU-ban már jóváhagyott korona vakcinák esetében néhány hét telt el a kérelem benyújtása és a jóváhagyás között. Április elején a Biontech és a Pfizer vakcinapartnerek sürgősségi jóváhagyást nyújtottak be az USA-ban élő fiatal korosztály számára kifejlesztett oltóanyaggal kapcsolatban. Mind az Egyesült Államokban, mind az EU-ban a vakcinát eddig 16 felett engedélyezték.

Gyermekeken tesztelték a vakcinát

A Mainzban működő vállalat és az amerikai csoport immár

hat hónapos kortól tizenegy éves korig is teszteli az oltást;

a vizsgálatban szülői engedéllyel résztvevő  gyermekek első csoportját márciusban oltották be.

“Az öt-tizenkét éves gyermekek első eredményei júliusban, a kisebb gyermekek esetében pedig szeptemberben érkeznek. Az értékelés körülbelül négy-hat hétig tart. (…) Ha minden jól megy, amint az adatokat kiértékeltük, kérelmet nyújthatunk be az oltás jóváhagyására az adott korosztály minden gyermekére a különböző országokban.”

-mondta Ugur Sahin.

Előzmény

Március végén a Biontech és a Pfizer nagyon magas antitest-válaszokat jelentett a regisztrációs vizsgálatból 12-15 éves korcsoportban. A vakcinát jól tolerálták, és 100% -os hatékonyságot nyújtott a Covid-19 ellen. Albert Bourla, a Pfizer főnöke reményét fejezte ki, hogy a következő tanév kezdete előtt megkezdhetik ennek a korosztálynak az oltását. (oe24)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Biontech

About Author

Szólj hozzá!