Sorting by

×

Nézzen ki az ablakon!- Visszavonhatatlanul itt a tavasz!

Hosszabb ideje írunk róla, hogy a kertek alatt már itt suhan a tavasz, ma viszont minden kétséget kizáró bizonyítékkal is szolgálhatunk: nézzen ki az ablakon, és biztosan igazat ad nekünk.

Csütörtök

A foltokban kialakult reggeli párásság eloszlik, majd alapvetően napos, gyengén felhős idő következik. A délkeleti határvidék fölé várható összefüggőbb, erőteljesebb felhőzet. Számottevő csapadék ott sem valószínű, bár nem kizárt itt-ott szemerkélés. Általában gyenge vagy mérsékelt, eleinte É-ias, majd KDK-ire forduló légmozgás lesz jellemző.

Nyugaton +10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, míg északkeleten ennél hűvösebb várható.

Éjszaka is marad a változó, szakadozott felhőtakaró, csillagfényes és felhősebb időszakok váltakoznak. A délkeleti határvidéken még túlsúlyban lesz a felhőzet. Csapadék nem valószínű, bár a délkeleti határvidéken nem kizárható szitálás előfordulása. Gyenge marad a légmozgás.

Péntek

Reggel fagypont körüli, foltokban fagyos az idő. Napközben előreláthatólag erősebben- és szakadozottan felhős, változóan napos időszakok, területek váltakoznak. A Tiszántúl térségében valószínű tartósabb napsütés, kevesebb felhő, míg nyugaton lehetnek tartósabban felhős területek, arrafelé időszakosabb napsütésben lehet bízni. Csapadék nem várható.

Estére nyugaton is lecsökken a felhőzet. Éjszaka zömmel csillagfényes, itt-ott mérsékelten, vékonyabban felhős égbolt várható. Fagypont köré, elszórtan az alá hűl várhatóan a levegő.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök reggel -2 – +3

csütörtök délután +10 – +13, délkeleten +9,

péntek reggel -2 – +3,

péntek délután délnyugaton +13, északkeleten +8 fok körül alakul.

Ilyen tavaszi hétvége és jövő hét várható

– Szombaton előreláthatólag sokfelé lesz hajnalban gyenge fagy, majd napközben +10 fok köré, északkeleten az alá várható a maximum hőmérséklet. Napos – fátyolfelhős, szélcsendes idő ígérkezik.

– Vasárnap hajnalban erősebb fagyra van kilátás, majd napközben ismét +10 fok köré várható a hőmérséklet. Derült, frontmentes időre készülhetünk.

– Hétfőn, kedden reggel is zömében fagypont alá hűl a levegő, míg napközben már fokozatos enyhülés várható, majd keddtől érkezik várhatóan enyhülés. Mérsékelt, a keleti országrészben élénk ÉK-i szél valószínű.

– Szerdától – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – további enyhülés körvonalazódik napos, csapadékmentes időjárással. Megszűnnek a hajnali fagyok, napközben pedig +15 fok fölé melegedhet a levegő. Pénteken meglehet az idei első +20-as is!

Forrás

Egy hónapja így írtunk erről

tavasz

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.