Parttalan pártdömping

Újabb hét pártot és három nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ezzel 84-re emelkedett a nyilvántartásba vett pártok száma. Négy éve összesen 71 pártot vett nyilvántartásba a bizottság.

Hét újabb párt a nyilvántartásban

A 2018-as választásra az NVB korábban már nyilvántartásba vett jelölőszervezetként 77 pártot, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok közül kilencet.

[mnky_ads id=”10552

Két szervezetet visszautasítottak

Az NVB pénteki ülésén hét pártot vett nyilvántartásba, ezek – a kérelmek beérkezési sorrendjében – a következők: Színes Magyarország Párt (SZIMAP), Haza és Becsület Párt, Ütőképes Demokraták a Változásért Néppárt (ÜDV Néppárt), Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), Szegény Emberek Magyarországért Párt (SZEM Párt), Rend és Elszámoltatás Párt (Rend Párt), Tenni Akarás Mozgalom.

Az NVB visszautasította két szervezet nyilvántartásba vételét: az Egyenlőség Roma Párt (ERP) nem az előírt módon nyújtotta be kérelmét, az Egyikre Sem Párt bejelentését pedig azért, mert a választás kitűzésekor bejegyzése még nem volt jogerős.

Az NVB nyilvántartásba vette pénteken a Bolgár Országos Önkormányzatot, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatát (MROÖ) valamint az Országos Horvát Önkormányzatot (OHÖ).

A határozatok nem jogerősek, három napon belül felülvizsgálat kérhető ellenük a Kúriánál.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük