“30 éve nem volt olyan fejlesztés az oktatásban, mint ami az elmúlt években” – Melyik országról tetszik beszélni, államtitkár úr?

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára biztosan rossz papirost húzott elő, hiszen váltig hajtogatta, hogy “legalább 30 éve nem volt olyan fejlesztés az oktatásban, mint ami az elmúlt években európai uniós és hazai költségvetési forrásokból elkezdődött.”

Az “elkezdődöttön” van a hangsúly?

Bódis József államtitkár szerint

növelni kell az oktatás hatékonyságát, hogy olyan fiatalokat adjon a társadalomnak, akik akarnak és tudnak boldogok lenni.

Bódis József kedden Hajdúszoboszlón, a Köznevelés, szakképzés, pedagógusképzés – innováció című országos közoktatási szakértői konferencián az ágazat előtt álló kihívások között említette a hatékonyság növelése mellett az oktatás színvonalának emelését, az iskolai lemorzsolódás csökkentését és az innovációt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára azt mondta,

legalább 30 éve nem volt olyan fejlesztés az oktatásban, mint ami az elmúlt években európai uniós és hazai költségvetési forrásokból elkezdődött.

Az államtitkár annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a jövő iskolájában a pedagógusok szerepe felértékelődik.

Mindezzel szemben:

Példátlan az unióban, amit a magyar kormány tesz a felsőoktatással

Kásler Miklós gyereke és unokái sosem kaptak ízelítőt a hazai közoktatásból

Szabó Tünde államtitkár szerint magánügy, hogy mi a véleménye a nemzeti oktatásról….

Megbukott Orbán Viktor miniszterelnök oktatáspolitikája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük