Connect with us

Kerítésen innen

Pfff! Mégsem maradunk „heti Orbán” nélkül!

Megosztás

Akinek pénteken hiányérzete volt, hogy Orbán Viktor útmutatása nélkül kell nekivágnia az elkövetkező hétnek, annak megkönnyebbülés lehet, hogy a miniszerelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút.

orbán a mária rádióban
Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás

Akinek pénteken hiányérzete volt, hogy Orbán Viktor útmutatása nélkül kell nekivágnia az elkövetkező hétnek, annak megkönnyebbülés lehet, hogy a miniszerelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában adott interjút.

Lehet-e tartani az oltás tempóját – kérdezte nyitásként Orbán Viktortól Nagy Katalin műsorvezető

A miniszterelnök elmondta, hogy lehet, amennyiben van elég orvos és vakcina. Elismételte, hogy a kormány 13 millió embernek elég nyugati vakcinát rendelt, és mivel

„láttam már novemberben hogy baj lesz”, rendelt 3,5 millió embernek elegendő keleti vakcinát is.

Az orosz és a kínai oltóanyagok a megígért időben érkeznek – a kínai szállítmányok néha még hamarabb is -, a nyugatiak azonban nem vagy csak késéssel. Úgy fogalmazott: a brüsszeli beszerezésekben újra és újra csalódniuk kell azoknak, akik bíztak benne. Hozzátette: azért is rendeltek ennyi oltóanyagot, mert arra is fel kell készülni, hogy a határon túlon nem lesz elég.

„Minden magyart, aki a világon él, 16 és félmillió vakcinából be lehet oltani.”

A kórházak leterheltségéről szóló kérdésre úgy válaszolt Orbán,

hogy aki volt katona, tudja, hogy az éjszaka a hajnal előtt a legsötétebb. Az éjszaka itt a folyamatosan emelkedő esetszámok, hogy van-e elég lélegeztetőgép, ember az ellátásra. A hajnal pedig az, hogy van-e elég vakcina és elég ember, aki regisztrált az oltásért.

„Jó hírem van, úgy látom, hogy mi, magyarok kezdünk kiegyenesedni, 3 millió fölé ment a regisztráltak száma”

– mondta, hozzátéve: azok között, akik újonnan jelentkeztek, rendkívül magas a 60 év fölöttiek arránya.

Az operatív törzs ezért arról döntött, hogy a később regisztráló időseket a korábbban regisztrált fiatalok elé engedik az oltási rendben.

Orbán szerint a következő hét lesz a járvány legnehezebb hete, de nem lesz szükség arra, hogy külföldről kérjünk segítséget. Sok a rendelkezésre álló ágy és lélegeztetőgép, hadrenbde állították a medikusokat és az átvezénylés is segít az ellátás biztosításában.

A raktáron lévő és már felhasznált vakcinák arányát érintő híreket Orbán sunyi hazugságnak nevezte.

Szerinte a beérkező oltóanyagokat azonnal, egy biztonsági vizsgálat után eloltják. Ami mégis raktáron van, azt néhány napon belül adják be az embereknek, vagy ezek a második adagjai a két dózisú vakcináknak. Arra a felvetésre, hogy módosították az oltási tervet annak érdekében, hogy mindenki minél gyorsabban kapja meg az első adagot, a miniszterelnök azt mondta: a szakemberek még várják a vizsgálatok eredményét, a nemzetközi szakmai konszenzus kialakulását erről, nem lehet ezt elsietni.

Orbán szerint mondható, hogy az EU az egyik legfertőzöttebb terület a világon, az oltással pedig nem áll jól ez a terület

Izraeli látogatását említette, ahol hamarosan meglesz a nyájimmunitás. A britek is hamarosan 40 százalékon állnak, míg az uniós átlag jelenleg 6,8 százalék. Hétről hétre derül ki, hogy nem érkeznek a beígért szállítmányok. Ezt elszúrták – kommentálta a kormányfő. Ezért kell megpróbálni máshonnan rendelni vagy átütemezni a már megrendelt adagokat. Ezt elégelte meg az osztrák kancellár, és kezdeményezte az ügyben uiniós csúcs összehívását.

Szerző

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Pingback: Nyugodtság van bajtársak: a kormányzati pénzszivattyú a járvány ellenére is rendben működik! - Városi Kurír

  2. Pingback: Parászka Boróka: vakcinanacializmus - Városi Kurír

  3. Pingback: Egyszer mondott igazat is Orbán Viktor - Gyomorrontásól éhenhalásig - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük