Egyszer mondott igazat is Orbán Viktor - Gyomorrontásól éhenhalásig - Városi Kurír

Sorting by

×

Egyszer mondott igazat is Orbán Viktor – Gyomorrontásól éhenhalásig

Valahányszor meghallgatom ezt az embert, valahányszor olvasom tetteiről és állításairól a tudósításokat, elönt a tehetetlen harag és az undor elegye. Vasárnap reggeli prédikációjából mindjárt az elején feltűnt a fejbeverő állítás:„láttam már novemberben hogy baj lesz”.

Hirdetés

Óh, az istenfáját!

Valóban, már tavaly novemberben ő volt az, aki tudta és látta, hogy baj lesz? No persze! Ki más?! Hát ezért rendelte meg a keleti vakcinákat. Kicsit drágák, szakmai-gyógyító értékük kicsit bizonytalan, a közvetítő cég gyaníthatóan szélhámos alakulat, de a legfontosabb, hogy legyen vakcina. Aki megkapja és aki baj nélkül túléli a járványt, mind személyesen Orbán Viktornak köszönheti majdani jólétét. (Ami az oltóanyagok szállításának szerződéseiről folytatott part-talan vitát illeti, csak megemlítem, hogy a nyugati vakcinák szerződései – érdekes mó-don – az EU-ban nyilvánosak, legalábbis például a holland miniszterelnök szerint, aki közzétette azok részletes adatait.)

De most nem azért ültem gép mellé, hogy a miniszterelnök sajátos és fölöttébb kétes értékű valóságértelmezéséről írjak

E tárgykörben már őt is, magamat is unom, mert nincs olyan megnyilatkozása, amelyben akár csak közelítőleg vázolná a tényeket. Az ő dolga, hogy hamis önmagát ismétli (ez a hatalommániás politikusok betegsége). De tényleg unalmas.

Most ismét elővette a fideszes politikai pimaszkodás csúcs-hazugságát, és március 15. alkalmából (nagyjából) ezt találta mondani: a politikusok mindig próbálkoznak azzal, hogy áthallásokat hozzanak létre az ünnepnap és a jelen között.

Most nem kellene ezzel próbálkozni, egyértelműen itt van előttünk, hogy egy sunyi, alattomos dolog az életünkre, a szabadságunkra tör, ugyanúgy, mint annak idején a bécsi önkény. Orbán szerint a baloldal oltásellenes kampányt folytat, és a kormány a járvánnyal párhuzamosan ezzel is küzd. Az oltásellenes kampányt a baloldalnak abba kell hagyni, és hozzátette, az első és legfontosabb most, hogy bárhol él az ember, hozzájuthasson, megkaphassa a vakcinát. (No lám! Egyszer végre a miniszterelnök egy rövid félmondatban igazat mondott!)

Szerinte az ellenzéknek is meg kell értenie, hogy a haza nem lehet ellenzékben

Ha baj van, akkor csak haza van, csak függetlenség van és szabadság. Ha összefogunk, a szabadságunkat vissza tudjuk szerezni most is, 2021-ben is.

Azt hihetnénk, a mondatok ilyetén orbáni felsorakoztatása teljesen véletlenszerű. Az életünkre törő vírus a szabadságunkat is fenyegeti – olyképpen, amint az a bécsi ön-kény tette hajdanán!? Ennek nem sok értelme van. De pusztán csak előkészíti a következő sunyi orbániádát a haza és az ellenzék minéműségéről. Értelmezésemben Orbán úgy tartja:

amikor baj van, akkor ellenzék nem is működhet, sőt nem is létezhet.

Orbáni szóhasználatban pedig az összefogás igénye azt jelenti, hogy

minden honpolgárnak (politikai hitvallására tekintet nélkül) azt kell tenni, amit a jó kormány javasol, vagy parancsol, mert ez a feltétele a szabadság visszaszerzésének, amelyet a vírus fenyeget.

Magvas gondolat!

Hű szolgája, Orbán Balázs ennek a gondolatnak a jegyében utasította vissza a fővárosi önkormányzatok oltások meggyorsítása érdekében felajánlott segítségét; a Vas megyei kormánymegbízott ennek jegyében szabotálta a szombathelyi önkormányzat oltópontok közös megnyitására vonatkozó javaslatát. Az összefogás orbáni értelmezésben a behódolás és az engedelmesség.

Mert aki például szóvá teszi, hogy a kínai vakcina-bevásárlás förtelmesen korrupciógyanús ügylet volt, az oltásellenes, az nem is magyar és nem is része a hazának.

Nem először mondja, ezt és aligha utoljára

Ő minden dolgok tudója, tanú, védő, ügyész és bíró egy személyben, miniszterelnökként pedig leginkább tettes, aki péntekenként (néha pedig vasárnap) a közpénzen fenntartott közszolgálati akármiben ad színes-szagos szúrós szamárkórót enni szeretett népének – és tömi a hallgatóságot gyomorrontástól éhenhalásig.

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.