Connect with us

Egészségünkre!

Kötelező olvasmány azoknak, akik sorsdöntőnek gondolnak egy meccs-nyerést

Papír van arról, hogy ki a főpolgármester - Döntött a Kúria
Megosztás

A vasárnap esti EB-győzelem „sorsdöntőnek” nevezett meccse -amihez innen is gratulálunk- egyesekben olyan érzelmi állapotot keltett, amit csak úgy tudtak megfelelően kifejezni, ahogy írtuk is, hogy „sorsdöntőnek” nevezték  Hogy kinek a sorsát döntötte  ezzel el a nemzeti 11, azt nem fejtettéki, lógva hagyták az ügyet, csak az érzületre koncentráltak.

…ami valóban sorsdöntő….

A „csoda-vasárnapot” követő hétfőn lett publikus a hír, hogy

…nincs elég orvos: szünetel az ellátás az ózdi kórház gyermekosztályán július közepéig.

Kifejtős rész:

Az ózdi gyermekosztály gyermekgyógyásza balesetet szenvedett, ezért július közepéig szünetel a fekvőbeteg-ellátás

– számolt be az RTL Híradó. Erről a kórház a honlapján tájékoztatta a betegeke:

„15:30 és 7:30 között minden szakorvosi tevékenységet, mely a szülészettől független a BAZ vármegyei kórház Gyermekegészségügyi Központja lát el”.

1, azaz egy orvos kiesése…

Azaz a szülőknek a délután négy óra után szakorvosi ellátásra, és a kórházi ellátásra, fekvőbeteg-ellátásra szoruló gyerekeket is az Ózdtól 60 kilométerre lévő Miskolcra kell vinni.

A Híradó megkeresésére az intézmény vezetése közölte:

a kórház egyik gyermekgyógyász szakorvosa balesetet szenvedett, gyógyulása pedig hosszabb időt vesz igénybe, ezért volt szükség az átszervezésre.

A város lakói nem örülnek a kialakult helyzetnek, hiszen sokaknak nagy terhet jelent az utazás.

Nem ez az első akadozva működő gyermekosztály

Korábban Szegeden volt fennakadás a gyermekosztály működésében, ahol

alkalmatlanság miatt leállították a műtőt, ezért hetekig nem volt gyermeksebészeti ellátás. Több mint 200 tervezett műtét maradt el és 40-50 akut beteget küldtek tovább távolabbi intézménybe.

Szinte valamennyi műtétre vagy egyéb sebészeti beavatkozásra szoruló gyermeket a pécsi vagy a debreceni egyetemi centrumokba, illetve a fővárosba utaztattak. Volt, akit mentővel vittek, de olyan is előfordult, hogy a szülők saját gépkocsival vágtak neki a 175 vagy 225 kilométeres útnak.

Van -sajnos- máááásik!

A csornai Margit kórházban az idegsebészeti járóbeteg-szakellátás szünetel év végéig a személyi feltételek hiánya miatt. A betegeknek Győrbe, a megyei kórházba kell menniük. A siklósi kórházban csak heti 8 órában van tüdőgyógyászat, igaz, itt tavaly az egész rendelés szünetelt. A tiszaújvárosi rendelőintézetben pedig év végéig szünetel a teljes klinikai onkológiai szakrendelés, a betegeknek a Miskolcon lévő megyei kórházba kell menniük ellátásért.

Csak úgy…

Visszatérve az EB-meccsre adott reakciókra…. Orbán Viktor miniszterelnök oldalára ez került fel:

A „becsület” fogalmát nem ártana tisztázni, hiszen attól egyikünk sem lett volna becstelen, ha nem sikerül győzni egy játék selejtezőjében a magyar válogatottnak.

„A társadalmi együttélésben a koronként és helyenként változó társadalmi szokásoknak megfelelően kialakult erkölcsi eszmény, amely az egyén v. vmely közösség magatartását az igazság, erkölcs, emberiesség szellemében irányítja. Az egyénnek ehhez való alkalmazkodása mint önbecsülésének és társadalmi értékének alapja; tisztesség, becsületesség….”

-fogalmaz az értelmező szótár. Németh Szilárd közszolga szerint:

 „Sorsdöntő ütközet előtt…”

sorsdöntő

Szerző