A Karácsony-interjú, gól helyett hatalmas öngól

Török Gábor politológus, aki egészen az elmúlt időkig nem volt igazán barátságos az ellenzékkel, most ismét kiállt mellettük, pontosabban felhívta a figyelmet a kormánypárti média újabb eszetlen baklövésére.

Az öngól is gól, csak máshová számolják

Az elemző így elmélkedik közösségi oldalán:

“Hatalmas öngól volt ez az interjú: miközben könnyedén lehetett volna színvonalasan kritikus, a főpolgármesternek valóban kellemetlen újságírói kérdéseket feltenni, ez a műsorvezetői performansz (ami valószínűleg elsősorban nem is a zavartan viselkedő riporter, hanem a főnökei “érdeme”) közel 25 percen keresztül bizonyította a köztévé nézőinek, hogy a közpénzekből működő állami tévé a látszatra sem akar adni, és kizárólag buta harci kutyaként tudja elképzelni a saját szerepét. Ennek így semmi értelme: a köz szolgálatához semmi köze nincs, de valójában még a kormányt sem szolgálja, mert ebben a primitív formában teljesen kontraproduktív.”

Más alkalommal ugyanott ezt írja:

“Még mindig több idő van hátra a következő parlamenti választásig, mint amennyi eltelt az előző óta: a 2022-es tavaszi választással kapcsolatos spekulációk, forgatókönyvek nyilván nagyon koraiak. Ugyanakkor 2019-ben mégis megláttunk valamit abból az útból, amely a nem is annyira távoli jövőbe vezethet. Az októberben megtartott önkormányzati választás eredményei, majd az azt követő időszak eseményei egy új politikai realitást mutattak. Ha a szereplők ezen az úton haladnak tovább, a következő nagyjából két év alapkérdése már most ismert lehet: az új helyzetet milyen konstrukcióban tudja és akarja kihasználni az ellenzék, avagy hány fejű lehet 2022-ben az ellenzéki sárkány?”

A teljes bejegyzés itt olvasható

Ha a két bejegyzést egymásmellé tenné akár a kormánypárt, akár az ellenzék, talán mindennél pontosabban láthatnák azt a kommunikációs utat, ami szinte biztosan elvezethetné “csapataikat” a győzelemig, de persze csak egy alaposan átgondolt filozófia- és valóságismeret mentén. Bár sokan hisznek benne, de tévút, hogy a kommunikáció mindent helyettesít.

Muníció nélkül a legcsillogóbb ágyú sem más, mint ócskavas.

Egy hozzászólás itt: “A Karácsony-interjú, gól helyett hatalmas öngól

 • Avatar
  2020.01.22 - 21:47
  Közvetlen hivatkozás

  Ez igy nagyon jó!
  Saját maga alatt vágja a fát a FIDESZ az M1-en (Mózes Egy)
  Kellenek az ilyen ostoba, hülye picsák, mert oly sikeresen lejáratják a FIDESZ-t ahogy az illik!
  Ma már csak az FIDESZ szavazó, aki “bevándorolt” pénzért telepedett le, román szekus volt, -erdélyi mádzsár-
  vagy egyszerüen megvezetett cigány szavazó!
  Nem hiszem, hogy értelemmel biró Magyar ember szavaz a FIDESZ keresztény-kommunista- pártra!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük