A kormány azért aláz, hogy f@szagyereknek tünjön

Kövér László az új-régi posztján infarktus-közeli állapotba került, amikor a parlamentben Jakab Péter jobbikos képviselő A lopott pénz visszajár, ugye? című szűzbeszédében megemlítette, hogy “”még soha nem beszéltem ennyi bűnöző előtt”. A fagylalt visszanyalt?

Skandalum!

Kövér teljesen kiakadt, hogy az általa felügyelt T. Házban ilyenre még nem volt precedens, és rózsaszín lelkét mélységesen felháborítja, hogy idáig süllyedhetett a politikusi párbeszéd. Azt válaszolta a renitensnek, hogy nem

“jobbikos haverjai között van a kocsmában”.

Kövér háznagy emlékezete furcsán működik, vagy a hallásával lehet gond, hiszen amiket a regnáló képviselői megengedtek maguknak az elmúlt években, az felülmúlhatatlan.

Vásárhelyi Mária közösségi oldalán ír a Kövér-jelenségről:

“Ti emlékeztek olyanra, amikor egy ellenzéki képviselő a parlamentben felszólította, a folyamatos szereptévesztés eredményeként a házelnök funkciót a pedellusi szereppel összekeverő Kövér Lászlót, hogy

“próbáljon meg felnőni a megbízatásához és tanúsítson magas közjogi funkciójához méltó viselkedést”.

Pl . ne vágjon pofákat ellenzéki képviselőtársai felszólalása közben, ne mosolyogjon gúnyosan, ha olyasvalaki beszél, akit nem kedvel, ne kommentálja az ellenzéki felszólalásokat a mellette ülőknek, ne vonja meg a szót attól, aki nem kedvére való mondatokat mond stb.

Én nem emlékszem ilyesmire, holott nap mint nap lenne oka rá az ellenzéknek. Csak már valahogy annyira hozzászoktak a folyamatos alázáshoz és nevetségessé tételhez a parlamentben, hogy eszükbe sem jut, hogy ezt nem kellene eltűrniük.

És hogy éppen fordítva, nekik kéne nap mint nap nagyon határozottan kikérni maguknak azt a stílust és hangnemet, ahogy beszélnek és bánnak velük. és kitalálni mindenféle eszközöket arra, hogy kikényszerítsék, hogy a kormánypárti képviselők megbízatásukhoz méltóan viselkedjenek és ne úgy, mint egy fékevesztett ökörcsorda.

A tűrés és megaláztatások elviselése helyett a támadás stratégiáját kellene választani. Nemcsak azért mert az emberi méltóság ezt követeli meg, hanem azért is, mert a kormánypártok éppen azért alázzák folyamatosan az ellenzéket, hogy gyávának és gyengének lássa őket a közvélemény. Mert pontosan tudják, hogy ebben az országban a politikában minden az erőről szól. Oda szavaznak az emberek, ahol az erőt látják.”

Kövér: változatlan ülésezési rendben folytatja munkáját az Országgyűlés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük