Kósa szerint az ellenzék tehet 1300 milliárdos botrányáról

Kósa Lajost kérdezgették kedd este az ATV stúdiójában az 1300 milliárdos örökségügyről és a csengeri nőről, a fideszes politikus szerint pedig az eset tanulsága, hogy az ellenzék mindenre képes.

A választások előtt kitudódott kellemetlen eset lényege, hogy Kósa Lajost állítása szerint átverte egy csengeri asszony, aki azt mondta neki, hogy 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget örökölt Svájcból, és befektetési tanácsokat kér. Kósa állítólag azt tanácsolta neki, tegye a pénzt magyar állampapírba, a nyilvánosságra került közjegyzői iratok szerint viszont ezért a cizellált befektetési ötletért cserébe 800 millió forintot íratott volna a saját anyjára az örökségből. Mint időközben kiderült, a pénz nem létezett, de ettől még viszonylag kellemetlen az ügy Kósa számára, aki a szerződések megkötésekor nyilván azt gondolta, hogy létezik.

Mikor az ATV-n a műsorvezető felhozta az örökségügyet, Kósa Lajos meglepőt húzott: közölte, hogy

A pénzért és a hatalomért az ellenzék semmi eszközben nem válogat, mindenre képes.

Ezután megkérdezték tőle, hogy hol van ebben az ellenzék keze, talán ők küldték hozzá Szabó Gábornét? Kósa szerint ez

ki fog derülni, a rendőrség majd ezt megállítja, ez nem az én dolgom.

Ez a sejtetés elég különös annak fényében, hogy a csengeri nő több szálon is kötődik Kósához közel álló üzletemberekhez.

A 800 milliós ajándékozásról szóló dokumentumról pedig közölte, hogy az egy hamisítvány, és az édesanyja nem kapott senkitől semmit. (Az utóbbit persze senki sem állította, hiszen miből is kapott volna, csak arról volt szó, hogy készült egy ilyen papír).

A videóban a csengeri nővel kapcsolatos vita 12:29 után kezdődik:

(Forrás: atv.hu)

Kapcsolódó:

Nyár közepéig is eltarthat, amíg hazahozzák a Kósával üzletelő csengeri nőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük