Városi kurír
A napi fontos.

Nyár közepéig is eltarthat, amíg hazahozzák a Kósával üzletelő csengeri nőt

0 105

60 napig is eltarthat, amíg hazakerül Szabó Gáborné Mária, a csengeri asszony, akit csalás miatt tartóztattak le Svájcban.

Szabóné egy mesés, 1300 milliárd forintos külföldi örökségre hivatkozva tehetősebb hajdúsági és szabolcsi emberektől kért kölcsön pénzt. Volt, akitől néhány milliót, de olyan vállalkozó is akadt, aki az évek alatt több mint százmilliót adott neki.

A Blikk megtudta, hogy a svájci hatóságok is vizsgálódnak, többek között a magyarországi bűncselekménnyel kapcsolatban is, amellyel Máriát meggyanúsították. Az eljárás során egy svájci ügyvéd képviseli az érdekeit.

Az, hogy Szabóné nem rendezi a tartozásait, nem szokatlan, hiszen a gyanú szerint itthoni tartozásait nem rendezte a mai napig, éppen arra hivatkozva, hogy a tetemes vagyon folyósítása megakadt. Ennek gyorsítását kérte Kósa Lajos akkori debreceni fideszes polgármestertől is, aki a nagy összegről értesülve azonnal megegyezett Máriával, hogy állampapírokba fekteti majd a pénzt. Több, közjegyző által hitelesített megállapodást is kötöttek: ezek kerültek nyilvánosságra a sajtóban az év elején.

Nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz

Az ügyfelem nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatáshoz, így a normál rend szerint járnak el az ügyében – közölte a Blikk-kel dr. Helmeczy László, Mária ügyvédje, hozzátéve: semmi többet nem kíván mondani addig, míg az asszony haza nem érkezik.

Ez pedig jó ideig eltarthat, akár hatvan napig is: így az is előfordulhat, hogy Máriát csak június végén szállítják haza, addig a rejtélyes örökség ügyének a megoldása még várathat magára.

(A rendőrség honlapja szerint a nő ellen kiadott fényképes elfogatóparancs változatlanul érvényben van.)

(Forrás: Blikk)

Kapcsolódó:

Elfogták a Kósával üzletelő csengeri nőt

A csengeri örökösnő szerint Kósa jó barátjuk volt


Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ