A kultúrkampf diadala

Eláshatják ám magukat a szerencsétlen akadémikusok, egyetemi tanárok, akik eddig a menekült-téma, a genderkutatás, netán a civil ügyek részleteibe ásták be magukat. Leshetik a hatalom által szoclibnek, européernek tartott írók, költők, hogy Orbanisztán hazafias állama bármit is tegyen a támogatásukért, műveik kiadásáért, pláne népszerűsítéséért. Új idők jönnek, új szelek fújnak…

Mifélék?

Vessétek mostan vigyázó szemetek a nagy formátumú rétorra, a kifinomult ízlésű kultúrharcosra, Németh Szilárdra!

Tudjátok, aki hol a migránsveszélyt orrontva riasztja a nemzetet ,  hol marhapofa-pörkölttel örvendezteti meg a fideszes kompániát a kötcsei összetartáson, hol egy pálinka-birkafej-uborka-sör kombó elfogyasztásával ad élőben is követendő magyaros táplálkozási példát, hol keresztet állíttat, hol szobrot avat, hol pedig egy új könyv (Értitek? Egy igazi KÖNYV!!!) bemutatóján szerepel, mint a kötet ajánlója és egyben előszavának szerzője  .

Igazi kultúrharc

Igen, ez már valódi kultúrharc lehet, méghozzá élesben. Hiszen a könyv (Értitek? A KÖNYV!!!) nem akármiről szól! A mindenkit legyűrni kész, erőtől duzzadó magyarok igazán nagy odaadással és szakértelemmel elkészített műremekeit mutatja be. A címe ez:

„Így főznek a birkózók”.

A honi kultúrkampf ily erőteljes rajtja után, kíváncsiságtól felajzva várhatjuk a méltó folytatást, ám, hogy mi következik még, azt egyelőre csak találgathatjuk. Azért felrémlik néhány cím, ami valószínűleg szerepel majd a nemzeti kultúrharc jegyében közkézre adandó, és a gebinet által forrón ajánlott kiadványok szériájában.

Például mindjárt az

Így birkóznak a kormánypárti és az ellenzéki szakácsok, cukrászok című után láthat napvilágot a Miniszteri frizura- és öltözködési tanácsok kötete, majd sorjában: Benn a farkas, kinn a bárány és más narancsreceptek; Szotyola- és írmagsport kalauz; Vadak a terítéken Izlandtól Dél-Afrikáig; Gázos milliárdok okos befektetése; Kártyavár- és légvár-építészetünk; Orvosi ítélet, bírói gyógymód; Légierőnk a politika szolgálatában; Ingatlan, műkincs és stílbútor kézikönyv bankároknak; Hogyan lett a törpe óriás?; Nagyobbat, többet, magasabbra! – stadionok, kisvasutak és kilátók képeskönyve; A nyereséges oktatásért és egészségügyért; Alaptörvény-módosítások I-II-III-IV…; Higgyetek és bízva bízzatok!; Amiről az óriásplakátok regélnek; Rácson innen, rácson túl – határrendészet és büntetés-végrehajtás; Társadalom-elmekórtan; Jöttünk, láttunk, győztünk, mehettek!; (A)lapítvány és (B)irodalom; Földönfutók és vízen járók; Európa elrablása; Kő-papír-fűrészgép – fanyüvési útmutató; Kalligrafikus államfői aláírások; Őfelsége I. Viktor király válogatott beszédei és bölcs aforizmái, stb…

A határ a csillagos ég

Ebben az új kutúrkampfban nyilván sok más, nagyszerű olvasnivaló is várható még. A korábbi kultúrharcok történetéből tudjuk: a határ a csillagos ég… A kormányzati diadal receptje most sem más, mint Andrej Alekszandrovics Zsdanov elvtárs bevált direktívája.

Írók, alkossatok remekműveket!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük