A mindenkitől független ügyészség döntött: jogos volt a “biztonságiőr-erőszak”, a képviselők ellen nyomozás indul

A Központi Nyomozó Főügyészség több mint egy hónap után döntött a december 16-án és december 17-én a közmédia székházában történt atrocitásokról. Az ügyészség közleménye szerint:

„az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el,

ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák. A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. (…)

Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítottuk.

Legyen bizonyíték a Varju László elleni erőszakot megörökítő MTVA-s felvétel!

Ezzel szemben

az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltünk el.”

Az MTVA székházában december 16-án és december 17-én alkalmaztak erőszakot a fegyveres biztonsági szolgálat munkatársai

ellenzéki országgyűlési képviselőkkel szemben. Az országgyűlési képviselők törvény szerint bármilyen középület vagy közintézmény területére beléphetnek, és mentelmi jog illeti meg őket, ezért jogilag elég problémásnak tűnt, hogy a fegyveres biztonsági szolgálat tagjai velük szemben erőszakot alkalmaztak.

Magyar György: Cirkusz az MTVA székházában: ez a jogállam újabb csődje

Hadházy Ákos

független ellenzéki képviselőt, az MTVA székházból kidobott politikusok egyikét feldúlta az ügyészség döntése. A 444-nek azt mondta:

„Ilyen mélypontja nem volt még a magyar demokráciának. Mindig azt mondjuk, hogy ez vagy az a mélypont, de ennél szerintem tényleg nem voltunk még mélyebben. Az ügyészség sem engem, sem Szél Bernadettet nem hallgatta meg, hogy miért voltunk a tévészékházban, hogy mi történt ott. Egész biztosan nem fogom ennyiben hagyni a dolgot. Hivatalos értesítést nem kaptunk még a nyomozás megszüntetéséről, ilyenkor mi is betekinthetünk a keltekezett iratokba, azokat át kell nézni, hogy mi szerepel bennünk pontosan.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük