A tankerület üzent: ha “polgári-engedetlenkedsz”, kirúglak – Ön mit üzenne vissza?

Ma reggel névre szóló fenyegető leveleket kaptak a polgári engedetlenkedő tanárok! Információink vannak, hogy az országban minden olyan pedagógust kirúgással fenyegetnek, aki részt vesz a tiltakozásokban – adta hírül a Tanítanék közösségi oldala.

Névre szóló “szépüzenet”

Névre szóló levelet kaptak pénteken a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok a tankerülettől, amiben azt írják: jogosulatlanul maradtak távol a munkától, és ez alapot ad a rendkívüli felmentésre. A Tanítanék Mozgalom múlt hét pénteken javasolt gördülő polgári engedetlenséget.

Ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok.

A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni. Ezen a héten több iskolából csatlakoztak tanárok a munkabeszüntetéshez.

Itt tessen aláírni….

A tankerület levelében felszólította az engedetlenkedő tanárokat, hogy tartózkodjanak a hasonló magatartástól a jövőben. Ezt azzal indokolták, hogy a gyerekek tanulni járnak az iskolába, az órák elmaradása viszont korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését. Levelük végén azt írják:

„amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, az a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre”.

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára a Telexnek azt mondta:

mindenki megkapta a levelet, személyesen hozták ki a tankerülettől, és alá kellett írniuk, hogy átvették.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!