A Xl. kerületben parkol? - Ezentúl több helyen és mélyebben kell zsebbe nyúlnia! - Városi Kurír

Sorting by

×

A Xl. kerületben parkol? – Ezentúl több helyen és mélyebben kell zsebbe nyúlnia!

Újabb példa arra, hogy a kormány megszorító ötleteit az oly sokszor emlegetett és mindettől “megvédett” lakosok fizetik meg: három ütemben bővül az újbudai fizetős övezet, ezáltal megszűnik az ingyenes parkolás az Infopark környékén, illetve a Gellért-hegy lábánál.

Hirdetés

Újbuda Önkormányzatának döntése értelmében júliustól, augusztustól és decembertől több területen kell majd fizetni a XI. kerületben a parkolásért, az erről szóló közleményben pedig a részleteket is megosztották.

2022. július 1-jétől díjkötelessé válik a parkolás a

az Infopark önkormányzati tulajdonú útjai, vagyis a Magyar Tudósok körútja, Feketeházy János u., Hevesy György u., Egyetemisták parkja, valamint Lágymányoson az Egry János és a Bertalan Lajos utcák.

Augusztus elsejétől Szentimrevárosban

a Tas vezér utca – Villányi út – Balogh lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út – Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt területén lévő kerületi fenntartású utakra érvényes a változtatás, azonban a Somlói út nem lesz az övezet része.

Idén decembertől

a Kelenföld Etele tér – Vahot u. – Tétényi út – Kocsis u. – Fehérvári út – Bikszádi u. – Hadak útja által határolt területe, valamint Őrmezőn a Balatoni út – Boldizsár u. – Zelk Zoltán u. – Péterhegyi út – Neszmélyi út által határolt területek tartoznak majd ide.

Az ujbuda.hu beszámolója alapján a fővárosi tulajdonú utak, mint a Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út

később válhat fizetőssé, az új parkolási övezetben pedig a várakozási hozzájárulással rendelkezőknek (lakossági engedély) ingyenes a parkolás.

Majd hozzátették:

új lakossági engedély kiváltására 2022. június 16-tól van lehetősége az ott élőknek, online ügyintézés esetén pedig 2022. szeptember 30-ig ingyenes a várakozási hozzájárulások kiváltása.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.