Agrárminiszter: “szeretnének társadalmi vitát, párbeszédet indítani a jövőben a zéró tolerancia esetleges fellazítása kapcsán.”

Épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy arról párbeszédet lehet folytatni, hogy lehessen ittasan vezetni Magyarországon! Ott, ahol népbetegség az alkoholizmus, ami családok életét teszi tönkre.

Pálinkaforradalom után feloldanák a zéró toleranciát?

Értem én, hogy mindent a népszerűségért, de ez azért túlzás! Az MTI beszámolója szerint a villányi Vörösbor Napok péntek esti megnyitóján Nagy István agrárminiszter azt találta mondani,

“utalva a gépjárművezetéssel kapcsolatos jelenlegi alkoholfogyasztási szabályokra, hogy szeretnének társadalmi vitát, párbeszédet indítani a jövőben a zéró tolerancia esetleges fellazítása kapcsán.”

Új bortörvény: jön a murci

Hamarosan a parlament elé kerül az új bortörvény, amelynek célja, hogy a jövőben csökkenjenek a borászok adminisztrációs terhei, és az eddig nem szabályozott területek is kellő figyelmet kapjanak. Utóbbi kapcsán azt mondta, a murci, azaz az erjedésben lévő bor forgalmazása jelenleg rendezetlen, holott ez a félkész termék is szervesen hozzátartozik a borkészítés folyamatához.

A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy jövő ilyenkor már szabadon árusítható lesz ez az ital is az új bortörvény passzusainak köszönhetően.

Járvány ide, vagy oda: a bor ünnepelni való…

A kisváros önkormányzatának szervezésében megvalósuló rendezvény az immár hagyományosnak számító, 2020-ban a pandémia miatt elmaradt villányi Vörösbor Fesztivált hivatott pótolni rövidebb, szolidabb, ugyanakkor programokban bővelkedő módon – derül ki a programokat bemutató sajtóanyagból. A rendezvény pénteki nagyszínpadi fellépői között volt

a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus énekegyüttes, míg a pincesoron a disco zenét kedvelők táncolhattak kedvenc slágereikre.

Kóstolás maszkban távolságtartással? Vagy…..

Szombaton Tamás Éva Játéktára koncerttel várja a gyerekeket, színpadra lépnek mások mellett a Band Of StreetS utcazenész formáció tagjai, valamint a Made in B együttes, és tűzzsonglőr bemutatót is tartanak.

A bornapok egész ideje alatt lehetőség van a kitelepülő borászok termékeinek kóstolására is – hiszen sok helyen palackban van már a legfrissebb rozé is, de a kézműves termékek és gasztronómiai csemegék is kaphatók a kisváros lezárt főutcáján szombaton.

koronavírus

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük