Akiket azért büntet a mai hatalom, amiről nem tehetnek: "csóró" családba születtek - Városi Kurír

Sorting by

×

Akiket azért büntet a mai hatalom, amiről nem tehetnek: “csóró” családba születtek

Az egyik legszomorúbb kép, amit tavaly októberben készítettem, az ország egyik nagyvárosában, ételosztáson. A három gyerek, az édesanyjukkal, a kicsi még karon ülő. Tudom, sok kérdés felmerülhet. Hallottam én is. Nekünk, nincs jogunk kérdéseket feltenni. Aki beáll a sorba, annak jó oka van rá.

Hirdetés

S higgyétek el, könnyen kerülhet bárki hasonló élethelyzetbe

Vannak persze akiknek már nem lehet segíteni, de egy normális országban, egy tisztességes szociális ellátó és segítő rendszer, talán még csodákra is képes lehetne. Engem ilyen képek láttán -hiszen személyesen találkozom, beszélgetek is velük- leginkább az foglalkoztat,

rendjén van-e az, hogy egy gyereknek már a születéskor el dőljön a sorsa.

Nem véletlen, hogy nem látjátok az arcokat. Így is elkeserítő. De én beszélgettem ezzel a kisfiúval már többször. Egy kis okos, értelmes gyerek, még csillog a szeme. Természetesnek tekinti, hogy a szülei számára csak így tudják hétvégén -amikor nincs iskola- az ellátást biztosítani. Nincs egyedül, több százezer magyar gyermek éhezik szombat, vasárnap, vagy a többnapos ünnepeken. Meleg étel csak álom a számukra, ha kenyérre telik, már annak is örülnek.

Ugyanakkor látjuk a plebejusnak hazudott Fidesz rezsim dőzsölését, rongyrázását

Ebben a szerencsétlen országban mindenre van pénz, amire Orbán akarja. A környező országokban is már stadionokat építünk, az kormányzóhoz lojális egyházak számára dőlnek a milliárdok. A nemzet gázszerelője pár év alatt, az ország leggazdagabb embere lett. A Fidesz-éra alatt a csókosok lehülyézik azt, aki nem nyúl bele a közösbe, aki nem tolvaj. Milyen ország az, amelyben a nemzeti bank elnökének jogerős bírósági papírja van arról, hogy közpénz tapad a kezéhez? Ilyen országban akarunk élni?

Hol van Hegedűs Zsuzsa, Orbán tanácsadója?

Milliós fizetésért, szolgálati Audiból osztotta a napos csirkéket, mondván ezzel felszámolják a gyermekéhezést. Jó pár éve, nagy csinnadrattával be is jelentette a nagyasszony, hogy felszámolták a rendszerszintű éhezést. Volt bőr a képén ilyet állítani? Audiból és jó fizetés mellett, az élet is rózsaszínnek látszódik.

De az én kis barátom, és még sok százezer sorstársa -állíthat bármit Zsuzsa asszony- bizony éhezik.

Kérdezze meg az óvónőket, a pedagógusokat, hogy falják az ennivalót ezek a gyerkőcök hétfőn. Nincs az a mennyiség amit meg nem ennének. És még nekünk keresztény kormányunk van? Az igazi hit, az igaz emberség az szívből, belülről jön. Ma pedig egy szívtelen, gátlástalan siserehad rabolja le az országot, esélyt sem ad ezeknek a gyermekeknek arra, hogy jobb életük legyen, mint a szüleiknek. Orbán bünteti őket azért, amiről nem is tehetnek: csóró családba születtek.

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.