Lázár: a “mészáros birodalom” csupán azért feltűnő, mert kevés van belőle – hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi”!

Lázár János, az egykori kancelláriaminiszter, jelenlegi a mezőhegyesi ménesbirtokért és a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojektért felelős kormánybiztos az mfor.hu-nak adott nagyinterjújában -Orbán örök címmel- a járványról, az egészségügyről, a mezőgazdasági ágazatról, a kiskereskedelmi multik megregulázásáról és Mészáros Lőrincről is megosztotta gondolatait.

“Orbán örök…”

Lázár a Csányi Sándorral való stratégiai partnersége kapcsán azt mondta, ezt a „házasságot” Orbán Viktor hozta össze, és azért nem fél az „Orbán utáni időszak”-tól, mert, ahogy fogalmazott, „Orbán Viktor örök”, és a tőle tanultakra nem a politikában van szüksége Lázárnak, hanem abban, amit most csinál.

A 2019-es önkormányzati választásokról elmondta, hogy ugyan

lehet szépíteni, de a Fidesz elvesztette Budapestet, ami azóta ellenzéki vezetés alá került. A vidéken élő politikusok ezzel eltűntek az ország vezetői közül, így pedig nem lehet jó vidékpolitikát folytatni.

Ezt pedig csak tovább fokozza, hogy a magyar agrárbiznisz 2004 óta zsugorodik, a lengyelek és a szlovákok az utóbbi tíz évben egyértelműen megelőztek minket a területen, pedig egyre nagyobb az élelmiszer iránti igény. Ezen a helyzeten Lázár szerint úgy lehetne fordítani, ha minden lehető forrást a vidékre kell összpontosítanának, hogy osztrák, német életminőséget biztosítsanak a falvakban lakóknak.

Ennek a legfontosabb lépése a kötöttpályás közlekedés fejlesztése, melynek fejlesztése most is Budapestre fókuszál.

Még több Mészáros kell!

Az interjú során Mészáros Lőrincről is beszélt a volt kancelláriaminiszter:

“Hosszú és kemény menet lesz, de legitim és reális célnak tekintem, hogy az erőforrások magyar kézben legyenek, és egy erős magyar, nemzeti tőkésosztály jöjjön létre.”

Véleménye szerint a “mészáros birodalom” csupán azért feltűnő, mert kevés van belőle. Ez pedig a “félbehagyott” rendszerváltásnak köszönhető.

“A Mészáros-cégcsoporthoz hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi”

– tette hozzá.

Ízelítő a Mészáros-birodalomról

A teljes interjút ide kattintva olvashatja.

5 thoughts on “Lázár: a “mészáros birodalom” csupán azért feltűnő, mert kevés van belőle – hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi”!

 • 2021.04.14 at 11:13
  Permalink

  Kellene még egy tucatnyi mészáros? Aztán vajon hogy gondolta lázár? Hogy ezeket is mi gazdagítsuk milliárdosra közpénzből? Na abba beledöglene a ország. Nem volt nekünk elég az orbán-purgyékat sajátlábra állítani? Meg orbán haveri körét gazdagítani? Legyen már vége a szabadrablásnak,!

 • 2021.04.14 at 14:18
  Permalink

  Hol lehet jelentkezni a “tucatnyi” -ba?
  Nem vagyok ugyan gázszerelő, – tudom- ez hátrány..
  De, igyekvő, mélymagyar, erősen nemzeti érzésű és kereszteket hányó leszek, majd ha MEGÉRI .. Addigis, elmegyek jegesmedvéket lövöldözni.

 • 2021.04.15 at 06:11
  Permalink

  A nemzeti tőkésosztály kialakulhatott volna azokból, akik ügyesek, dolgosak, hitelt vesznek fel, beruháznak és növekszik a jövedelmük, nem azoknak kellene a csúcson lenniük, akik O. barátai, rokonai, a FIDESZ által bekebelezett bank/ok/tól kapnak hitelt, orbánista szakértők által túlértékelt ingatlanokra például, a baráti polgármesterektől tippeket a földterületek felvásárlására, ügyeskedéssel, korrupcióval érik el a gazdasági sikereket, és a megszerzett vagyont nem a hazájuk gyarapítására, hanem luxus cikkekre, adriázásra, további közpénzek elrablására, mások kiszorítására, gyűlöletkeltésre, karaktergyilkosságokra használják, /az orbánhívők szerint kiépítve egy hátországot a gyurcsányisták ellen, hehehe, nagy az Isten állatkertje, hiába, no! A hit nemcsak hegyeket mozgat, olykor agyhalottakat is csinál/.
  Az orbánisták a nemzeti szót csak hívószóként használják, bár valóban szeretik a hazát, hiszen igyekeznek mindent megkaparintani belőle.
  Nagy pofon lenne az orbánista agitpropnak, ha Gyurcsány és Klára asszony nem indulnának sem egyéniben, sem a listán.
  Amúgy szerény véleményem szerint ez az ország nem itt tartana, ha az EUs milliárdokat nem az orbánisták vagyonának gyarapítására, hanem Magyarország javára használták volna fel. Javaslom megtekinteni az EUs gazdaságújraindítási /vagy mi a neve/ milliárdok orbáni felhasználási tervét, amelyben majdnem ugyanannyit szánnak az egészségügyre, mint az egyetemek átalakítására, és az, ugye, világos, hogy az új alapítványokban/kuratóriumokban kik ülnek és húznak majd borsos fizetést? Hogy az egyetemek ingatlanait kik happolják majd el?
  Az orbánisták által sokat szidott USÁ-ban már vagy 3000 dollárt osztottak a népnek fejenként, 300-at hetenként a munkanélkülieknek, nálunk meg egyes szektorok, leginkább az orbánközeliek, kapnak bértámogatást, kápét nem adnak az embereknek, hogy megélhessenek, fizethessék a rezsit, ja, ez ellentétes a munkaalapú társadalom jelszavukkal. Ami valójában azt jelenti, coki, melósok, coki, kisvállalkozók, szellemi szabadfoglalkozásúak, nekünk a lóvé, nektek a munka, ha meg nincs, nem kár értetek, hiszen lázárka is megmondta, kinek mennyije van, annyit is ér!
  Mindez magánvélemény.

 • Pingback: Kéri László: Lázár túlteljesítésben és ülepnyalogatásban megelőzi a többieket - Városi Kurír

 • 2021.05.03 at 12:19
  Permalink

  Kedves Lázár János egy is sok az ilyen Mészáros félékből,nemhogy egy tucat,ezzel az eggyel is az a legnagyobb probléma,hogy a Magyar Emberek pénzéből lett,milliárdos,nem a szorgalmas kétkezi gázszerelői munkából,a Fidesz kormányra kerülése előtt,ezekről az Emberekről,(Mészáros,Tiborc,Garancsi és az összes többiről azt sem tudtuk hogy a világon vannak) sajnos a páyázatokat,amiket meg is nyertek,amikből milliárdosok lettek,személyre névre szólóan lettek ki írva! ugyan ilyen gyalázatos aljas húzásnak,tartom ami az ön nevéhez kapcsolódik,a Trafikok ellopása,a tulajdonosoktól,átruházva Fidesz közeli talpnyalóknak,elvéve a trafik tulajdonosok,és családjaik megélhetését szolgálta.akiknek évtizedek óta a trafik volt a megélhetésük,és az ön aljas gyalázatos felháborító,találmányának köszönhetően,ezek az Emberek elvesztették a munkájukat,de gondolom önt ez nem zavarja hiszen továbbra is háborítatlanul,minden lelki ismeret furdalás nélkül,jól él!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest