Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Vasárnap Gyereknap volt. Most az igazi gyerekeknek. Persze az év többi napja is gyereknap, csak másképp. Akkor minket, felnőtt állampolgárokat néznek gyereknek, és ámítanak dajkamesékkel. Ez is taplóság, de az is, ha a gyerekek fejét tömik hülyeségekkel, csacsiságokat gügyögnek nekik, pedig nagyon is megvan a magukhoz való eszük. A taplót ők sem szeretik.

Hirdetés

1. A miniszterelnök pénteki rádióbeszédében sajátos módon emlékezett meg a Gyereknapról

Figyelmeztette a szülőket: az ő dolguk, hogy felvilágosítsák sarjaikat a sátáni Gyurcsány rémtetteiről. Azért hozzátette:

“Őszöd ide, Őszöd oda, reméljük, szép Gyereknap vár a gyerekekre.”

Hát ezek után biztosan. Elképzelem, ahogy az Orbán szavait szentírásnak tekintő állampolgár a Gyereknap reggelén ölébe veszi kicsinyét, megsimogatja a buksiját, és azt mondja:

“Nem az Állatkertbe vagy a Ligetbe megyünk, mint ilyenkor szoktunk, még a fagyizásnál is sokkal jobb programunk lesz! Elmesélem neked az őszödi beszéd történetet. Ezt a lufit a jóságos miniszterelnök bácsi fújta fel neked!”

Nincs az a gyerek, akit ez ne boldogítana. Elvégre így otthon is lehet hintába ültetni, ki sem kell menni a Ligetbe.

2. Orbán facebook-oldalán még ennél is különlegesebb gyereknapi köszöntő látható

A címe: “Kormányinfó Plusz. Gyermeknapi kiadás”. Benne miniszterek felelnek gyerekek írásos kérdéseire. Valószínűleg nem gondoltak bele, milyen roppant veszélyekkel jár a kedvesnek szánt ötlet. Még a végén elhiszik a gyerekek: a kormányinfó arra való, hogy ott valóban feleljenek a kérdésekre! Mi lesz, ha ezt elvárják felnőtt korukban is?! Összeroppanna a teljes kormányzati kommunikáció.

3. A miniszterek szemlátomást igyekeztek helytállni a gyereknapi kormányinfón

Szijjártó például, akit az utazásairól kérdeztek, direkt egy repülőgépen ülve felel. Ha a jachtozásáról kérdezték volna, egy jacht fedélzetéről felel. Ha Szájerről, akkor egy ereszcsatornán csimpaszkodva, ha a botrányai miatt diszkréten menesztett thaiföldi nagykövetről, akkor egy orgia forgatagából. A gyerekeknek fontos a vizualitás. De szerencsére ezekről nem kérdezték. A gyerekek nem taplók: volt bennük tapintat.

4. Azért ebben a gyereknapi produkcióban Varga Mihály mint a pénzügyekért felelős miniszter és Palkovics mint Isten, jobban mondva a miniszterelnök ostora vitte el a pálmát

Palkovicstól azt kérdezik, tanítanak-e majd valamikor robotok az iskolában. Mire ő: az elmúlt évben éppen ez történt az online oktatásban.

Ennyire őszintén még senki sem vallotta be, hogy a pedagógusoktól, akiknek semmi segítséget nem adtak, a kormány tapló módon csak azt várta, hogy robotoljanak.
A pénzügyminiszter már nem volt ilyen őszinte. Tőle egy Kati nevű kislány megkérdezte, hol tartják az ország pénzét, és mekkora széf kell hozzá. Hát, hogy hol van az ország pénze, azt sok felnőtt is tudni szeretné. Varga bonyolult magyarázatba kezdett: annak a pénznek a legnagyobb része digitális formában létezik, és nem papírbankókban, így nem kell annyi hely neki.

Ahelyett, hogy egyenesen megmondta volna: az ország pénze a Mészáros-féléknél van. Meg az Orbán embereinek kezére adott alapítványokban.

És így még kevesebb hely kell hozzá! Ugye milyen nagyszerű ez, gyerekek?

Kapcsolódó

 

tapló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.