Amikor Orbánra rájön a “szapora” egy közkórházban, és kiderül nincs papír…..

A magyar egészségügy Orbán és a Fidesz immár kilenc éves uralkodásának  legszörnyűbb eredménye. A kórházak, intézmények többsége szinte lehetetlen körülmények között “működik”. Néhány kiemelt kórház kivételével elborzasztó állapotok uralkodnak.

Az egészségügyben szó sincs esélyegyenlőségről

A várólisták – a sok ígéretek ellenére – hosszúak, gyakran előfordul, mire a betegre sor kerül, már nem él. Megdöbbentő hallani, hogy még a legsúlyosabb betegségek esetén is heteket, hónapokat kell várni az állami kórházakban arra, hogy a megfelelő ellátást megkezdjék. Napjainkban az egészségügyben szó sincs esélyegyenlőségről. A tehetősek,  magánellátás keretében lényegében azonnal hozzájutnak a megfelelő kezeléshez, így életesélyeik is sokkal jobbak. Azok a milliók, akiknek erre nem telik, csak a jó szerencséjükben bízhatnak. A szegénységben, a nyomorban élők korán halnak.

Az egészségügyi intézmények többsége adósságban úszik,

gyakran még az alapellátás biztosításához is hiányzik a szükséges pénz. Gondolom szinte mindenki átélte, hogy nincs a betegnek gyógyszer, a wc-k ben – ha működnek – nincs papír, a mosdók koszosak, esetenként mindenre alkalmasak, csak arra nem, amire kellene. Az orvosok, a szakszemélyzet fizetése messze elmarad a kívánatostól, nagyon sokan külföldön keresik – az itteni bérük sokszorosáért – a boldogulást. Ma talán nincs is nagyobb büntetés annál, mint betegként, kiszolgáltatottként kórházba kerülni. Aki már volt hasonló élethelyzetben, tudja miről beszélek.

Talán sokan demagógnak fognak tartani,- ha ezen múlik – szívesen vállalom is. A Fidesz kormány több milliárdot költ – és önt a csókosai zsebébe – annak a reklámozására, hogy megvédi a magyar embereket.

Könyörgöm, mondja már meg nekem valaki,

a beteg kisgyermekek, felnőttek, nem szorulnak a pártunk és kormányunk védelmére? Ki a túró látott az országban az elmúlt években menekültet? Hiszen, nincs köztük olyan bolond, aki Orbán Magyarországán keresné a boldogulását. A hatalomhoz való görcsös kapaszkodás, a gyűlöletkeltés, az uszítás fontosabb, mint a magyar emberek élete? Ja, hogy ezzel választásokat lehet nyerni? Akkor mondja meg egyértelműen a Fidesz, hogy számukra nincs értéke az emberi életnek. Legyenek tökös, magyar kurucok, vágják ezt az ország szemébe. Legalább tudjuk, mire számíthatunk.

Próbálja meg valaki kiszámolni, hogy hány százmilliárdot költ el a Fidesz, az “örökös miniszterelnök” hobbijára, a futballra!

Tudja bárki, hogy mennyiért épültek és épülnek a foci szentélyei, amelyek ott állnak üresen. Nézők elmaradtak, foci már régóta nincs, már az csodaszámba megy, ha a labdába néha belebotlanak— a gyakorlatilag közpénzből, havi 5-8 millió között kereső–magyar sztárocskák. Nem vagyok jó fejszámoló, de szerintem egy gyermekkórház ügyeletén hétvégén, egy felcsúti focimeccs nézőinek a többszöröse fordul meg.

Az ő “kényelmük”, az ő ellátásuk nem fontos ennek a kókler, pénzéhes bagázsnak. Nekik is vannak gyermekeik – igaz van, aki már a saját lábán áll – így hogyan veszhetett ki belőlük a jóérzés, az emberség. Higgyék el, mindannyian szeretjük a gyermekeinket, unokáinkat, fáj a szívünk, amikor szenvedni, sírni látjuk őket. Bizony, akár még “ölni” is tudnánk azért, hogy nyílt törésekkel ne kelljen órákat jajgatva tölteniük, egy kórház sebészeti ügyeletén

A kormány szerint azonban kis híján világszínvonalú a magyar egészségügy

Aki már járt a nép egyszerű gyermekeként közkórházban értetlenkedik:

“Ezek hülyének néznek bennünket?”

Igen, mert csendben tűrjük, hogy packázzon a Fidesz az életünkkel. Tudomásul vesszük, hogy lélegeztető gépen vannak az intézmények, lelkiismeretes orvosokon, szakszemélyzeten múlt, hogy eddig nem omlott össze a rendszer. Orbán a NER lovagjaival vígan iszogat valamelyik stadion VIP részlegében. Ennek a költségeit is mi fizetjük.

Hogy el tudja képzelni a kedves olvasó a kórházak helyzetét,

pár fotó a fővárosi intézmények vécéiről. Ezek a képek magukért beszélnek. Elképzelem Orbán Viktort, amikor nem VIP-betegként elmegy egy kórházba, rájön a nagydolog, s bemegy egy ilyen műintézménybe. Már végzi a dolgát, meg is könnyebbül, amikor kiderül, nincs papír, amire használni szoktuk. Valós történet, velem megesett, szerencsére volt nálam újság, de ha nincs….

Egy hozzászólás itt: “Amikor Orbánra rájön a “szapora” egy közkórházban, és kiderül nincs papír…..

 • 2019.10.29 - 14:28
  Közvetlen hivatkozás

  “A magyar egészségügy Orbán és a Fidesz immár kilenc éves uralkodásának legszörnyűbb eredménye. A kórházak, intézmények többsége szinte lehetetlen körülmények között “működik”. Néhány kiemelt kórház kivételével elborzasztó állapotok uralkodnak.”

  ROSSZ OLVASNI A CIKKET, OLYAN SOK BENNE A HAZUGSÁG ÉS A MANIPULÁCIÓ!
  HALLGAT AZOKRÓL A SIKEREKRÕL, AMIK E TERÜLETEN TÖRTÉNTEK!!

  LÁTSZIK A ROSSZ SZÁNDÉK!!

  MIÉRT HALLGAT A CIKK ÍRÓJA ARRÓL A DOLGOKRÓL, AMIKOR AZ ORBÁN KORMÁNY KIFIZETTE TEMÉRDEK INTÉZMÉNYZEK AZ ADÓSSÁGAIT ÉS LÁBRA ÁLLÍTOTTA ÕKET!

  MÉRT NINCS EGYETLEN EGY CIKK SEM EZEKRÕL A DOLGOKRÓL?

  HOGYAN LEHET HINNI A “CSAK” MANIPULÁLÁSSAL ÉS HAZUGSÁGOKKAL FOGLALKOZÓ VÁROSI KÚRIRNAK??

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük