Budapesti hétköznapokKiemelt hírek

Véget ért az “ártatlanság kora” – Az Index nem száll le a “döglött lóról”, ha már kitalálták, hajtják…..?

Véget ért az "ártatlanság kora" - Az Index nem száll le a "döglött lóról", ha már kitalálták, hajtják.....?

Csütörtökön “robbantott bombát” az Index, amikor megírta, hogy szerintük Karácsony Gergely kiárusítja a Városháza épületét. Beindult a karaván, az összes kormánylap tényként hivatkozva a hírre mocskolta Budapest vezetését. Innen kezdve a csak a kormánymédiából tájékozódók “tudni vélik”, a baloldal csal, lop, hazudik. A tények nem érdekesek, elég a felvetés és beindult a karaktergyilok.

“Az Index birtokában lévő dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadta a főváros a Városháza eladásának tervét, mintegy negyven milliárd forintért kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a városháza helyén” – foglalta össze “a helyzetet” pénteken figyelmen kívül hagyva a főváros cáfolatát a portál.

A vád

“A dokumentum szerint a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. az a cég, amelyet megbíztak az ügylet lebonyolításával. A szerződésben rögzítették: 1 millió 150 ezer euró, azaz több, mint 400 millió forint tanácsadói díj járna az ingatlanközvetítésért annak a cégnek, amelynek tulajdonosa Beák Attila Endre, aki elismert név az ingatlanközvetítői szakmában és a Magyar Ingatlanszövetség (Maisz) elnökségének is tagja. Beák Attila onnan is ismert, hogy még 2009-ben az Ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál pápa -egykori Köztársaság- téren fekvő székházát.

A birtokunkba került szerződés szerint a városháza vételára 100 millió euró plusz áfa lenne, ami meghaladja a 40 milliárd forintot.

Ebből a hatalmas összegből fizetnék ki a sikeres értékesítés esetén a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. részére a közvetítői díjat.” (Forrás)

A főváros hozzáállását a projekthez talán az érzékelteti a leginkább, hogy – a szerződés szövege szerint – azzal csábítják a potenciális vevőt, hogy „lehetőség lesz az új tulajdonosnak, befektetőnek arra, hogy az adásvétel után igénybe vegyen olyan lehetőséget, ami az elképzelésének megfelelő építési engedélyek megszerzésében segítségére lehet”.

Karácsony reakciója

“Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index, a sajtóetikára ismét fittyet hányva, meg sem várva a Fővárosi Önkormányzat válaszát.

Ingatlanközvetítőt a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanok értékesítésénél, azokat a saját, 100%-os tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le. Szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét.

Megismétlem: sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. Minden más hazugság. Azért pedig feljelentést teszek, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát.”

A kommentekből….

Deák Dániel sietett megadni az alaphangot….

“Vajon csak még nem született döntés az eladásról vagy nem is fog ilyen döntés születni? Mindenesetre ezeknek a szerződéseknek a napvilágra kerülése várhatóan eltántorítja a balliberális városvezetést ettől a szándéktól, ahogyan az Karácsony úr posztjából is kitűnik. Ez a nagy eladási mánia egyébként nem idegen a baloldaltól: a 2002 és 2010 közötti balliberális kormányzás alatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kimutatása szerint közel 190 céget privatizáltak a nemzeti vagyonból a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányok, amelyből csupán 756 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, miközben óriási maradt az államháztartás hiánya – rendre meghaladta a 3 százalékot, 2006-ban például 9,3 százalék volt –, illetve nőtt az államadósság is ezekben az években. Karácsony úr pedig ezekben az időkben tanácsadóként ott ült Gyurcsányék mellett…”

Nem jött be….

“arra jók az index ilyen cikkei, hogy utána a fideszes nagyemberek fizetett hirdetésekben ismételjék ezt a hazugságot, uszítva az embereket ellened. Ha pedig perelnék őket, akkor majd mutogathatnak az indexre, hogy az ő cikkét osztották csak meg.”

“Nem olvasunk szennylapot, alap dolog. Ha tájékozódni akarok akkor Gérgő oldát átpörgetem, aztán Hadházy majd MZP következik”

“Apa, kezdődik… Eddig figyeltek rá, hogy az Indexből az einstand után ne legyen látványosan az egyik napról a másikra Origo, most véget ért az “ártatlanság kora”. Eddig altattak, próbálták megtartani az olvasókat, most büntetnek.”

“A közvagyon magánkézbe kiszervezése ,nem volt ekkora probléma ,a hírek szerint most a többszáz milliárdos stadionok következnek az egyetemek után .”

“Ez még csak az első botorkáló lépés a hamarosan induló mindenre és mindenkire kiterjedő lejárató kampánynak.”

“Számomra egyértelműnek tűnik, hogy ez egy kreált ügy, amivel Karácsony miniszterelnök-jelöltségére készültek. Mivel az okafogyott, most a Pegasus-ügy tegnapi fejleményeit akarják elfedni. Valszeg van még ott, ahonnan ez jött…”

“Viszint mint kiderülhet Orbán már eladta Tiborcnak a Várat. Az Alagúttal együtt.”

“Valamivel el kell terelni a figyelmet arról, hogy hamarosan a magyar adófizetők pénzéből felépített csilivili futballstadionok kerülnek INGYEN a magyar adófizetők pénzén felhizlalt NER-milliárdos futballklub-tulajdonosok magántulajdonába…”

“Az ilyen hírekkel takarnak valamit, mindig, mikor ilyet látok, tudom, hogy valami törtènik a fidesz háza táján, amit el akarnak fedni.”

“Az index is beállt a sorba az 500 kesmás közé,nem is tudom miért vártak eddig….”

“Egy normális országban egy ilyen lapot pillanatok alatt úgy szétperelnének, hogy annak azzal vége is lenne.”

“Lehet, hogy a repülőterek és stadionok magánosításáról akarják elterelni a figyelmet. De az is megmutatkozik, hogy nincsen sajtóetika, nincsenek következményei a valótlan, hazug állításoknak. Még akkor sem, ha azt többszörösen cáfolják.”

Budai Gyula is előkerült…

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Véget ért az "ártatlanság kora" - Az Index nem száll le a "döglött lóról", ha már kitalálták, hajtják.....?

About Author

Szólj hozzá!