Sorting by

×

“Azt írod, hogy nincs is felelősségünk ezért a háborúért? (…) Nekünk nincs is, csak neked!” – Orbán kapott apait-anyait legújabb dolgozatára

Orbán miniszterelnök úgy döntött, hogy a szokásos emoji-egyszerűségű kinyilatkoztatásai mellé a vájtabb agyú követőinek is dob némi olvasnivalót, nehogy szó érje a háza elejét. A tartalmára így sem kapott elégségesnél jobb jegyet követői kritikusabbjaitól, de a külalak és a helyesírás ezúttal rendben volt.

Ön “érett lelki alkatú ember”?

Orbán Viktor közösségi oldalán írt az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy

„politikában felnőtt, érett lelki alkatú embernek van csak helye, aki nem azonosul a konfliktus egyik vagy másik szereplőjével, hanem először is tisztázza, hogy kik vagyunk mi, és mi a viszonyunk ehhez a konfliktushoz.”

Emlékeztetett arra, hogy

„ez nem egy kalandregény, ez vérre megy, itt emberek halnak meg, országokat lőnek szét, gazdaságok omlanak össze. Itt nem képzelhetjük bele magunkat valamelyik szereplő helyébe, hanem azt kell világosan megmondani, hogy ez itt Magyarország, mi vagyunk a magyarok, vannak világos érdekeink, van felelősségünk is, a bajbajutottakon mindig segíteni kell, és erőnkön felül segítünk is.”

Ezt az okfejtést figyelje!

Az európai segítségnyújtással kapcsolatban megjegyezte, hogy területarányosan Magyarország fogadja be a legtöbb menekültet, és a magyar népesség több mint 5 százalékát láttuk már el.

Hozzátette,

„mi nem pocsék, hanem nagyszerű nemzet vagyunk, amely erkölcsileg helyesen jár el. De nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy szétlövetjük Magyarországot. Az nem segítség, hogyha elzárjuk az orosz gáz- és olajcsapot, és a magyar gazdaság három nap múlva vagy négy nap múlva megáll – azzal nem segítettünk az ukránoknak.”

Konklúziója

Végül kijelentette, hogy

„nincs is felelősségünk ezért a háborúért, mert akik a háborúról döntöttek egyik vagy másik oldalon, velünk erről nem konzultáltak, nem vontak be, ez nem egy közös döntés részeként alakult ki, amely megalapozná Magyarország felelősségét.”

Éppen ezért Orbán szerint

„nekünk nincs annál több felelősségünk, mint aminek egyébként eddig is minden nap eleget tettünk, de annak eleget is fogunk tenni.”

A hozzászólásokból….

“Azt írod, hogy nincs is felelősségünk ezért a háborúért? velünk erről nem konzultáltak, nem vontak be? Nekünk nincs is, csak Neked. Putyin nem velünk “konzultált” (eufémizmus!”, csak veled előtte öt (5!) órán keresztül a hosszú asztalnál. Le kéne szoknod arról, hogy Magyarországgal azonosítod magad. Van még rá öt (5!) napod…”

“Tehát mindenki szembe megy a béke autópályáján, csak Putyin és Orbán halad a jó irányba?”

“Teljesen konklúzív bölcs meglátás! Nem a mi háborúnk, Nem mi kezdtük-provokáltuk, és SEMMI KÖZÜNK HOZZÁ. SEMMI . És nem vagyunk hajlandóak a gazdaságunkat emiatt bedönteni.
Akinek meg ez fáj hát öltözzön be azt irány Harkov.”

“Felelősség az is, ha megvétozzuk a NATOhoz csatlakozását egyes országoknak! A vétó ugyan jog, de vannak következményei!!!”

“Kicsit izzadtságszagú ez a mentegetőzés. Pedig igazán nincs rá szükség, a hívei körében az asztalra is 💩hat, megtapsolják érte. 48′-as, 56′-os hős nemzetből így lettünk Európa szégyene!!! Köszönöm Miniszterelnök Úr! ”

“Túl hosszú lett ez a poszt, leírom kinek van helye a politikában: Tisztességes embereknek! Nagymamám mondta mindig: tisztességesnek születni kell. Tanulni nem lehet.”

“Sajnos nagyon sok olyan ” ember” él magyarországon aki a magyarok vesztét akarja akár rosszindulatbó akár butaságból aká azért mert nem érzi magát magyarnak. És hiába a sok sok erőlködés és kedvezmény ezek az emberek a vesztünket akarják minden áron.”

“Értem én, csak az nem áll össze, hogy lassan egyedül maradunk a világban ezzel, annak meg kicsi az esélye, hogy mindenki más téved. Van az a vicc, hogy a pasi megy szembe a forgalommal az autópályán. Hallja a rádióban, hogy egy őrült halad szembe a forgalommal. Erre felkiállt: “Egy? Mind!” Remélem itt nem ez a helyzet, mert akkor szopni fogunk.”

“Értem én, hogy most a csapból is ez folyik, de nehogy már magyarazkodnunk kelljen, hogy miért, s hogyan védjük a hazánkat, ez a kis mitugrász zelenszkij meg felszólít minket??!! Ami ekörül a háború körül folyik, borzasztó, főleg az amerikai részvétel “érthetetlen”, európai unió hozzáállásáról már ne is beszéljünk  azzal együtt, hogy a háború borzasztó, de hagyjanak minket békén!!!”

“”velünk erről nem konzultáltak”…mikor Főni kint voltál Putyinnál, erről nem beszéltetek???? Ez elég fájdalmas lehetett neked, mint Európa vezető politikusának, a jégtörőnek…Jól át@ta a fejed az orosz….”

“A felnőtt érett lelki alkatú ember nem változtatja naponta a véleményét!”

Kapcsolódó

Fotó: Cseri László

 

"Azt írod, hogy nincs is felelősségünk ezért a háborúért? (...) Nekünk nincs is, csak neked!" - Orbán kapott apait-anyait legújabb dolgozatára

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.