Sorting by

×

Juszt László: hogy mondják? Orbán mit csinál a szájából?

A televíziós ezúttal sem áll ellen annak, hogy hangot adjon felháborodásának, amit -ki hinné- ismét Orbán Viktor híres-hírhedt pávatánca váltotta ki. Juszt, ahogy azt tőle megszokhattuk, most is tömören, pontosan fogalmaz.

“A jegyzeteim közt lapozgattam. S mit találtam?

“Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkolégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog.

Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.” (1992.)

Pár évvel később Orbán évértékelője:

“Soros György háromszor próbálta kifosztani Magyarországot, az első két kísérletet Antall József és Horn Gyula hárította el.”

Azt írtam akkor, 2000-ben a jegyzet mellé, hogy a két Soros elleni “elhárítás” idején Orbán és a Fidesz még Soros szövetségese volt. És tényleg. Ennek alapján nagyon valószínű, hogy pár hét vagy hónap és már azt halljuk majd Orbántól, hogy

“a XXI. század Sztálinja Putyin, aki ellen minden eszközzel kell harcolni, miként azt én is teszem.”

Hogy mondják? Mit csinál a szájából?”

Forrás

A vélemények között szemezgetve….

“De mi is tehetünk róla mert nem fogtunk össze! Az ellenzéknek is előbb kellett volna össze fogni! De most össze fogtak! Mi meg április 3-án mindannyian menjünk el szavazni! Szavazzunk az Ellenzéki Összefogásra! A Hatalom a Népé!!!”

“Történelmünk legnagyobb szélkakasa!”

“Nekem azt tanították: arra az asztalra nem… ahonnan az ételt kapjuk! Van ahol ezt a mondást nem ismerik!”

“Így jártak el, mert megtehették. Bármelyik másik országban, más berendezkedésben ez példátlan lett volna. Még az autokrata rendszerekben sem léphettek volna egyről kettőre, mert azonnal leleplezték volna őket. A technikájuk olyan lefegyverzően szemtelen és vakmerő, ami csak a mi rendszerváltozásunk megfontolatlanul gyűlölködő, egymásra támadó káoszában érvényesülhetett. A mindig valahová oda kell állni világában. Az óvatlan és a szolgalelkű tömegek honában. Ennek a felelőssége a többség műveletlenségének és a kisebbség önzésének lelkén szárad.”

Kapcsolódó

Juszt László: hogy mondják? Orbán mit csinál a szájából?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.