Sorting by

×

Jávor Benedek: Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek!

Orbán Viktor pénteken küldött levelet az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek, amiben több pénzt kért Magyarország számára az uniós helyreállítási alapból. A vissza nem térítendő támogatás mellett ugyanis lehívná a kormány azt a piacinál jobb feltételekkel lehívható hitelkeretet is, amit még tavaly nyáron utasítottak vissza.

“Aggyá bézt!”

A helyreállítási alap eredeti kerete Magyarország számára 5800 milliárd forint volt – ennek 43 százalékát jelentette volna a támogatás, 57 százalékát pedig a kedvezményes hitel. Egyelőre viszont még a támogatások lehívására sem kapott engedélyt az EB-től a magyar kormány, hiszen nem hagyta jóvá a Bizottság a kormány által benyújtott helyreállítási tervet, mert abból hiányoznak azok a reformtervek, amelyekkel hatékonyabban lehetne fellépni a korrupció ellen. A miniszterelnök szerint az Ukrajnában dúló háború példátlan kihívás elé állítja az Európai Unió tagállamait:

„A biztonsági kockázatokat, a humanitárius válság terheit, a konfliktus gazdasági következményeit és az uniós szankciók negatív hatásait jelentős mértékben az Európai Unió keleti határait védő országok viselik. Ennek jegyében Magyarország csak annyit kér, hogy a lehető leghamarabb és ténylegesen hozzájuthasson a számára előirányzott uniós forrásokhoz, és azokat rugalmasan, a válság kezelésére leginkább alkalmas célokra használhassa fel”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Jávor Benedek közösségi oldalán kommentálta a fentieket

“Csodálatos levél a maga műfajában. Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek. A legszebbek az érvei.

 • A háború elől menekülő gyerekek nyomorából gyűlöletkampányt főző magyar kormányfő mi egyébre hivatkozna, mint a háború elől menekülők nehéz helyzetére, amikor a markát tartja?
 • A menekülő családokat rendőrileg vegzáló, szerb határon kérdezés nélkül átzsuppoló Orbán Viktor mi másra hivatkozna, mint a humanitárius segítségnyújtásra, amikor pénzt kér?
 • A közös EU-s döntések sokaságát vétózó, az egész hétéves költségvetés megakadályozásával fenyegetőző kis magyar Vlagyimir miről papolna, mint az európai egységről, amikor az EU pénzeszsákjába szeretne beletúrni?
 • Az 1300 menekült befogadását éveken át megtagadó, a menekültek közös európai elosztását vétózó Orbán mivel érvelne, ha nem a közös felelősségről, amikor forrásokért kuncsorog?
 • A menekültügyi intézményrendszert teljesen leépítő, az ukrán menekültválság első három hetét átalvó, a feladatot az önkormányzatokra és a civilekre hárító kormány mi másra hivatkozna, mint az eddig érkezett menekültekre és az emberségre, amikor támogatokat szeretne kicsikarni?

Aljas, cinikus, szégyenteljes levél egy aljas, cinikus, szégyenteljes kormánytól.”

Kapcsolódó

 

Jávor Benedek: Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Jávor Benedek: Orbán Viktor EU-s forrásokért könyörög a sorosista, nemváltó brüsszeli összeesküvésnek!

 • 2022.03.24 - 08:17
  Közvetlen hivatkozás

  Ezeknek ?
  Még egy eurocentet sem , ha ” tényleg ” jót akarnak Magyarországnak …

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.