Sorting by

×

Juszt László: a nyúl nem gyáva, a galamb nem szelíd, az oroszlán nem a vadon királya és Orbán nem felelős miniszterelnök

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ez esetben Orbán Viktor és pártja választási retorikájáról gondolkodott el….

“Nézem a kampányplakátokat,

s azon gondolkodom, hogy egy kampánynak arról kellene szólnia, hogy

“Kedves állampolgár! Nálam ügyesebbet, alkalmasabbat nem fogsz találni. Én megoldom az összes problémádat, vagy legalábbis megpróbálom….” (Ahogyan Hofi mondta: Válassz engem! Anyádból hajadont csinálok!)

Szóval ígérni, ha van hozzá a jelöltnek gyomra, akkor – esetleg – még felelőtlenül is.

Ehhez képest mit látok mindenfelé?

A Kormány/Fidesz propaganda lépten-nyomon csak gyalázkodik, s nem a terveiről, hanem az ellenzékről általa sugallt bűneiről győzködi a választókat, hogy azok kirabolnák, az út szélére löknék, visszavinnék az őskorba. Ami egyetlen dolgot sugall – 12 év gyalázatos kormányzati produktum után továbbra sincs semmi ötlet arra nézve, hogy miként tudnának javítani a helyzeten! Maradt tehát a gyalázkodás, az ordító plakátok “hazugságcunamija”.

Pedig azt megtanulhatták volna, hogyha a halk szóra nem figyelnek az emberek, akkor kiabálni sem érdemes.

Tény, hogy abba a gazdasági káoszba, amibe Orbán belevitte az országot, ez a kormány nem fogja tudni kihozni

Egyszerűen azért mert nem kapja meg azt a pénzt – a nagyon lassan észhez tért Uniótól – ami ehhez szükséges lenne. Márpedig – ahogyan azt W. Churcill mondta:

“Egyetérthetünk abban, hogy az a nemzet, amelyik adókkal kívánja a prosperálóságát biztosítani olyan, mint az az ember, aki ül egy vödörben és a fogantyúnál fogva próbálja magát felemelni.”

És végül….

A macska nem ravasz, a nyúl nem gyáva, a liba nem buta, a galamb nem szelíd, az oroszlán nem a vadon királya és Orbán nem felelős miniszterelnök. Nyugodjunk bele, hogy egészen más síkon mozognak. Mások a tulajdonságaik. Példának okáért Orbán egy kiváló maffiafőnök, na de ettől nem kell átadni neki az egész országot!

A felsorolt állatoknak egy előnyük van vele szemben: csak akkor vesznek el bármit, ha éhesek…”

Forrás

Kapcsolódó

 

Juszt László: a nyúl nem gyáva, a galamb nem szelíd, az oroszlán nem a vadon királya és Orbán nem felelős miniszterelnök

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Juszt László: a nyúl nem gyáva, a galamb nem szelíd, az oroszlán nem a vadon királya és Orbán nem felelős miniszterelnök

  • 2022.03.20 - 07:33
    Közvetlen hivatkozás

    Igaz! Orbán mindez nem. Belőle néhány fontos emberi vonás hiányzik, úgymint méltányosság, nagyvonalúság, sportszerűség, elkötelezettség a fair play, a jogszerűség továbbá a demokrácia mellett. Ahhoz képest, hogy sportolónak vallja, vallotta magát, hogy jogvégzett, ezek elég fajsúlyos hiányosságok! És még mennyi minden hiányzik belőle!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.