Sorting by

×

Magyar György: szembejött velünk a kormányzati fake news propagandagyárának legutóbbi gyöngyszeme

Álhír, miszerint az orosz-ukrán háború miatt felfüggesztette az Európai Unió a jogállamisági mechanizmus alkalmazását Magyarországgal és Lengyelországgal szemben. Megint csak azzal találkoztunk, hogy félrevezeti a kormány a közvéleményt.

Az Európai Unió az orosz-ukrán háború miatt késleltetheti a jogállamisági mechanizmus alkalmazását Magyarországgal és Lengyelországgal szemben

– értesült a Bloomberg hírügynökség. A meg nem nevezett informátoruk szerint a mostani viszonyok között a gazdasági nehézségek és a menekülthullám miatt még fontosabb lehet az Unió egysége.

A jelenlegi helyzetben, amikor az emelkedő energiaárak és az orosz-ukrán háború gazdasági következményei mellett az Ukrajnából érkező menekülthullám is sújtja Európát, kockázatos lenne a büntetőintézkedések élesítése a magyarokkal és a lengyelekkel szemben

– mondta a Bloombergnek egy névtelenséget kérő diplomáciai forrás. Ha Brüsszel életbe léptetné a mechanizmust, akkor Lengyelország akár 130 milliárd eurót is veszíthetne a következő hétéves költségvetésből, míg Magyarország 40 milliárd eurót kockáztat.

A döntés halasztását lehet itthon akár sikerként is kommunikálni, csakhogy az egészből egy szó sem igaz

A büntetőintézkedések hatályba lépéséről az Európai Unió állam- és kormányfőket tömörítő tanácsának kellene határoznia, de a jogállamisági mechanizmus életbe léptetésének elhalasztásáról forrásaink szerint nem született semmilyen állásfoglalás.

Nem létezik olyan határozat, amely ezt tartalmazná, s aki ennek ellenkezőjét állítja, hazudik. Mi több, az Európai Bizottság ragaszkodik saját korábbi álláspontjához, amely szerint az uniós források kifizetését változatlanul a jogállamisági kritériumok teljesítéséhez kötik.

Meggyőződésünk, hogy nem lehet sikeres Orbán Viktor azon törekvése, hogy egyenlő távolságot tartson Brüsszeltől és Moszkvától.

Forrás

Kapcsolódó

 

Magyar György: szembejött velünk a kormányzati fake news propagandagyárának legutóbbi gyöngyszeme

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Magyar György: szembejött velünk a kormányzati fake news propagandagyárának legutóbbi gyöngyszeme

  • 2022.03.21 - 11:34
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon nem szeretném, ha az EU kiengedné orbánt büntiből! Egy életre móresre kell tanítani, üzenne ezzel más, hasonló politikusoknak, hogy álljon meg a menet! Orbánból néhány fontos emberi vonás hiányzik, úgymint méltányosság, nagyvonalúság, sportszerűség, elkötelezettség a fair play, a jogszerűség továbbá a demokrácia mellett. Ahhoz képest, hogy sportolónak vallja, vallotta magát, hogy jogvégzett, ezek elég fajsúlyos hiányosságok! És még mennyi minden hiányzik belőle, mint pl az őszinteség, erkölcsösség!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.