Sorting by

×

Orbán: jogász vagyok, abból a tudásból élek, amit a jog világában gyűjtöttem

Orbán Viktor hivatalos életrajza szerint egy percet sem dolgozott jogászként, így azzal a tudással rendelkezik jog-ügyben, mint azok a frissen végzett hallgatók, akiknek hosszú éveket kell “tanult kollégáik” mellett gyakornokként lehúzniuk, mire akár egy “tyúkpert” is rájuk bízna valaki.

A gyakornok-miniszterelnök büszkesége

Én jogász vagyok, abból a tudásból élek, amit a jog világában gyűjtöttem. Aki pedig színész, az azzal a tudással dolgozik, amit színészként gyűjtött össze.

– jelentette ki Orbán a Kossuth rádióban hallható heti kinyilatkoztatásában. Ezt egyébként arra válaszul mondta, hogy a riporter azzal vádolta meg az ismerten színészből lett miniszterelnököt, hogy színészből lett miniszterelnök.

Így kamerába nézni csak egy profi színész tud. Nem érezte úgy, hogy egy megrendezett jelenetben ül?

– hangzott el kérdésként.

Gábor György vallásfilozófus szerint…

Lattmann Tamás nemzetközi jogász olvasata….

Vásárhelyi Mária szociológus véleménye…

Orbán szerint nincs semmi rendkívüli abban, hogy ilyen élesen beszélt Zelenszkij, sőt, érti is:

az ukrán érdek, hogy minél több ország bekerüljön a háborúba.

Újra nyilvánvalóvá tette nézetét, miszerint

Nekünk azt kell világossá tenni, hogy mi vagyunk a magyarok, ezért mi mindig magyarbarát politikát folytatunk. A magyar politika az nem ukránbarát, vagy oroszbarát, hanem magyarbarát.

Szerinte Volodimir Zelenszkij nemcsak őt, hanem

mindenkit megtámadott, aki nem ért egyet vele, nem eléggé elkötelezett az ukrán-ügy mellett. Ennek ellentmondani látszik, hogy kifejezetten a magyar miniszterelnöknek címezve szólalt meg Zelenszkij:

Az ember, akit másol a NATO

A NATO lemásolta szó szerint a magyar álláspontot:

a NATO nem küld katonát, és nem küld fegyvereket ebben a konfliktusba

– mondta Orbán Viktor . A miniszterelnök hozzátette:

ha vannak tagállamok, amelyek túl akarnak ezen menni és saját felelősségükre valamit tenni akarnak, azt a NATO nem akadályozza meg.

(Ahelyett, hogy nyílegyenesen átvágott volna az európai országokon keresztül, a török fegyverszállító gép inkább hosszú kerülőt tett meg, hogy eljuttassa az Ukrajnának szánt katonai segítséget. Ebben Magyarország keze is benne lehet – írta a portfolio.hu.)

A gazdasági szankciókról is volt véleménye a “jogásznak”

nem az van, amit az ukránok mondanak, hogy drágábban jönne a nyersanyag. Vagy van gáz, vagy nincs. Csövön érkezik, vagy jön, vagy nem.

Kapcsolódó

Orbán

átver

2 hozzászólás

 • 2022.03.27 - 11:24
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán pont annyit ér jogászként IS, mint egy marék molylepke. Mellesleg a folyamatosan “leszínészezett” Zelenszkijnek is van jogi végzettsége. Orbán mondanivalóját nem érdemes se meghallgatni,se elolvasni,mert amikor épp nem hazudik,(bár ilyen igen ritkán van) akkor ostobaságokat beszél

  Válasz
 • 2022.03.27 - 11:42
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán mire veri a mellét, amikor életében soha nem dolgozott de jogászként, se bármilyen kétkezi dolgozokent. Hatalmas szájjal mondta nagy nyilvánosság előtt, hogy ő miniszterelnöknek született. Az hogy megszületett nem lenne baj, de sajnos miniszterelnök lett belőle.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.