Azt nem tudni, ki nyer vasárnap a Puskásban, de az tuti, hogy Szijjártó szívni fog! - Városi Kurír

Sorting by

×

Azt nem tudni, ki nyer vasárnap a Puskásban, de az tuti, hogy Szijjártó szívni fog!

A vasárnapi Hollandia-Csehország Eb-nyolcaddöntőn szivárványban pompázik majd a Puskás Aréna, legalábbis a pálya körül a hirdetések bizonyosan. Nem lennénk Szijjártó Péter helyében, aki már abban összeesküvést látott, hogy Münchenben a német-magyaron egy szurkoló szivárványos zászlóval rohant be a magyar himnusz alatt, szerinte direkt engedhették be a rendezők.

Hirdetés

Szponzor-koki

Már a hír elején fontosnak tartom megemlíteni, hogy ha nekünk, magyaroknak csak tized annyira fontos lenne kiállnunk a kormány döntései miatti sérelmeinkért, mint a demokráciát komolyan vevőknek, akkor már régen nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt és kezdhetnénk ledolgozni -újra!- az elvesztett 11 évet. Amíg csak otthon, a négy biztonságosnak vélt falunk védelmében merünk csalódottak, haragosak, “forradalmárok” lenni, addig marad minden a NER-ben!

A vasárnapi amszterdami Wales-Dánia meccsen több szponzor is a Pride-hónaphoz igazította az eddigi hirdetéseit – vette észre a 444. A lap fotóin látszik, hogy a Volkswagen, a Booking.com, a Tik Tok, a Just Eat és a Heineken is a szívárvány színeivel megbolondított hirdetéseket tett közzé.

varosikurir 7cqngy6lequdnacms
fotó: 444.hu

A Booking.com a félreértések elkerülése végett hivatalosan is bejelentette, hogy a szivárványos hírdetése a nyolcad-döntő valamennyi arénájában, így a Holland-Cseh mérkőzésen a Puskásban is megjelenik. 

Hirdetés

Szerencsére van, akire számíthatunk, ha gáz van….

A kínai hirdetők, a Gazprom és a Qatar Airways maradtak az eddigi reklámjaiknál.

Az UEFA nem engedte, de….

Az UEFA azt nem engedélyezte, hogy Münchenben a stadion szivárványos kivilágítást kapjon, hogy ezzel tiltakozzanak az ellen, hogy a magyar parlament a pedofilellenes törvényt homofób módosítókkal fogadta el. De a szivárványos hirdetésekkel a szövetségnek nincs baja. A The Athletic szerint az UEFA azt nyilatkozta, hogy

minden partnerük maga dönthet a saját üzeneteiről, az UEFA pedig teljes mértékben támogatja a toleranciát és az elfogadást.

Csányi Sándor kérése

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azt kérte az utolsó budapesti meccs előtt (ahol a magyar csapat már nem, de minden bizonnyal több 10 ezer magyar szurkoló ott lesz), hogy

“Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is. (…) Tiszteljük a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit! (…) Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.”

Mert:

„A fentieket nem a Magyar Labdarúgó Szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kérem Önöktől.”

Majd este érkezett a hír!

A vasárnapi EB mérkőzéssel kapcsolatban Közleményt adott ki a magyar válogatott “hivatalos” szurkolói csoportja a Carpathian Brigade,ezt alább változtatás nélkül közljük:

„Bár számunkra is érthetetlen még a feltételezés is, csak hogy bizonyos kételyeket eloszlassunk:

magyar szurkolói csoportok nem vesznek részt a holnapi Puskás Arénában rendezendő Eb-mérkőzésen.

Számunkra most az Európa-bajnokság véget ért! Öröm az ürömben, hogy mindhárom Eb-mérkőzésünk felejthetetlenre sikerült, amire mi végtelenül büszkék is vagyunk. Más kérdés, a nemzetközi futballszövetség és egyéb szervezetek az eddiginél is nagyobb célkeresztet tettek mozgalmunkra, nagy erővel dolgoznak azon, hogy ellehetetlenítsenek bennünket. Sok magyar szurkolónak van jegye a holnapi nyolcaddöntőre, hozzájuk az alábbi kéréssel fordulunk:

Arra kérünk mindenkit, aki kilátogat, tiszta fejjel és civilben tegye, minden felesleges feltűnősködést kerülve. Ne üljetek fel semmilyen provokációnak, élvezzétek a mérkőzést, ősszel pedig folytatás, EGYÜTT!”

Emlékeznek?

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban reagált arra, hogy a magyar válogatott németek ellen játszott meccsére a magyar himnusz közben valaki berohant egy szivárványos zászlóval – a műsorrészletet maga Szijjártó osztotta meg a Facebook-oldalán.

Még pár nap és kideríti: nem engedték, hanem küldték a “tudjuk kik”!

A miniszter szerint nagyon fontos lenne, hogy az ilyen sporteseményeket szervező szövetségek biztosítsák, hogy az eseményeken

„politikai provokációnak ne lehessen terepet adni”.

Arccal, névvel vállaja…

„Az mondjuk, hogy a magyar himnusz alatt szivárványos zászlóval be lehet rohanni a pályára, és ott lehet rohangálni az éppen a himnuszt hallgató meg éneklő magyar csapat előtt, az azt gondolom, hogy egy elfogadhatatlan és visszataszító provokáció”

– mondta Szijjártó Péter, aki szerint nehezen hihető, hogy a meccset megelőző történések után (hogy akkor szivárvány színű fényfestést kap-e a müncheni stadion vagy sem), ne tudott volna felkészülni a mérkőzésnek helyet adó Allianz Arena. Mindez szerinte jogosan veti fel annak a gyanúját, hogy

szándékosan engedték a pályára rohanni a szivárványzászlós férfit.

 

puskás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Azt nem tudni, ki nyer vasárnap a Puskásban, de az tuti, hogy Szijjártó szívni fog!

 • 2021.06.27 - 14:41
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a legfontosabb egy EB-n?Ezzel megint öngólt rúgnak,már sportnyelven szólva!
  Fölösleges provokáció!Vonulhatnak ,szophatnak,nyalhatnak kedvükre!Azért a pályákról
  maradjanak ki!A törökök nemes egyszerűséggel megoldották!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.