Bauer Tamás: Petőfi, a gyilkos?

Országszerte kulminál ezekben a napokban a Fidesszel szemben álló jelöltekkel szembeni lejárató kampány.

Öt évre visszamenően átnézték Facebook-megosztásait

Szegeden Koromné Fenyvesi Rózsa, az ellenzék móravárosi–alsóvárosi közös jelöltje ellen dobtak lejárató szórólapokat a választókerület minden postaládájába. Öt évre visszamenően átnézték Facebook-megosztásait, és a mások szövegeiből a megosztás elején idézett szövegrészeket mutatják be az ő nézeteként, s ezt is tovább torzítva tulajdonítanak neki olyan álláspontot, amellyel megpróbálják a választókat ellene hangolni.

Annak alapján állítják róla, hogy Orbán miniszterelnök meggyilkolására buzdít,

hogy az egyik általa megosztott szövegben a románoknak a kommunista rendszerrel szembeni felkelését és Ceauşescu kivégzését idézik fel. Aki így gondolkozik, az vajon mit gondol Petőfiről, aki versében azt írta:

„Akasszátok föl a királyokat!”

Őt is gyilkosságra való felbujtással vádolnák?

Vagy nem tanultak magyar irodalmat? A magyar nemzettel való szembenállással vádolják az ellenzéki jelöltet, amiért évekkel ezelőtt megosztott egy olyan posztot, amelynek szerzője

„idióta nemzetnek”

nevezte a magyarokat, amiért belenyugodnak az Orbán-rendszerbe. És vajon mit gondolnak Adyról, aki ugarnak nevezte Magyarországot? A magyar irodalom ismerői – akik közé a lejárató szórólap szerzői aligha tartoznak – hosszan sorolhatnák a hasonló példákat legkiválóbb íróinktól, költőinktől. Ilyen és hasonló idézetek alapján követelik a szórólap szerzői a jelölt visszaléptetését, miközben programjáról, terveiről természetesen hallgatnak.

A szegedi választók remélhetően

nem azt várják el attól, akire szavazatukat adják, hogy a Fidesz álláspontját és ízlését kövessék, hanem tisztességet, felkészültséget, a szegediek érdekeinek képviseletét.

Forrás

One thought on “Bauer Tamás: Petőfi, a gyilkos?

  • HÁT A KÍNLÓDÁS ÉS A TEHETETLENSÉG CSÚCSA,HOGY IGAZI VÁDAKAT NEM TUDNAK FELHOZNI.EZ FOLYIK ORSZÁG SZERTE,MERT ERŐSEN BŰZLIK A FIDESZES ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS MINDEN SZINTEN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük