Becsípődések, cirkuszi játékok

A gyurcsányozáshoz, a migráncsozáshoz, a sorosozáshoz és a brüsszelezéshez hasonlóan, a „nemzeti konzultáció” is a NER centrális erőtérének egyazászlós egyatáboros becsípődése. És lássatok csodát: hát nem megint lesz egy?! Folytatják, közölte Rogán közszolga, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. Attrakció! Illúzió!!!

Lassan a feledés homályába merülnek a demokratikus idők,

amikor még volt itt társadalmi érdekegyeztetés, és volt némi hatása is. A voluntarista (az „akarom, tehát lesz” alapelv mentén kormányzó) hatalom csavarintott egyet a dolgon. Azóta a „nemzeti konzultáció” fedőnevű inzultáció takarja fügefalevélként a valódi együttműködésen, az egész közösség érdekeit szolgáló országláson ütött tátongó lyukat.

A Cipolla & Potemkin Kormányzást Támogató Korlátolt Felelősségű Cirkuszi Társaság műhelyében kidolgozott módszer lényege:

1. Aki nem válaszol a megvezető, sugalmazó kérdésekre, az egyszerűen nem számít. Az nincs.

2. Aki válaszol, az 98-99 százalékban a Fidesz-vallás híve vagy a saját jól felfogott érdekében legalább a látszat kedvéért „szót fogad”, mert ugye a Kubatov-lista…

3. Aki kivétel az előző két szabály alól (legfeljebb 1-2 százalék), és netán valami trágárságot ír, rajzol, annak a válasza „nem értékelhető”.

A többi már csak statisztika (értsd: hamisítás) kérdése.

Ha az eltökélt kormányzati szándékot jóváhagyatni hivatott, mintegy 8 millió példányban kézbesített „konzultációs” levélre érkezik tán 1-2 millió válasz (kérdés persze, hogy ebből mennyi önkéntes és mennyi megbízásos), akkor a válaszok értékelése során nagyjából ennyi lesz a magyar nemzet teljes létszáma. Amelyre hivatkozva azt állítja majd a gebinet: ő konzultált a magyar nemzettel és annak az akaratát hajtja végre.

Mármost a következő „nemzeti konzultációról” elárulta Rogán illuzionista azt is, hogy témája a költségvetés lesz.

És nicsak/1: a következő költségvetés „az emberek véleményét figyelembe vevő családvédelmi akcióterven alapszik”.

És nicsak/2: „a családok támogatására már most ezermilliárd forinttal többet fordítanak a költségvetésben, mint 2010-ben, az utolsó Gyurcsány-kormány idején benyújtott büdzsében tették. Ezt az összeget 2020-ra, a családvédelmi akcióterv elfogadásával további több mint 200 milliárd forinttal emelik meg”. (Arról persze nem szólt egy árva mukkot sem, milyen helyzetű családokat kíván védeni az új „családsegítő” akcióterven alapuló büdzsével a kormány. Nem csoda. Erről eddig sem beszéltek, alapos okkal. A korábbiakkal ugyanis a tehetős famíliák jártak jól – minél gazdagabbak, annál jobban.)

A fideszes becsípődések rendszere

Hát lehet kérem egy ilyen pompás, általában családbarát kormányzati elképzelést nem támogatni? Pláne, hogy „szembe kell nézni olyan stratégiai problémákkal, mint a népesedés. Európában erre kétféle válasz lehetséges, az egyik a családok támogatása és a születésszám ösztönzése, míg a másik a nagyszámú bevándorló befogadása. A magyar választók az előbbi mellett döntöttek, ezért a kormány feladata ennek támogatása.”

A fideszes becsípődések egész rendszere ott van ebben pár sorban, mint cseppben a tenger: egy kis visszaható gyurcsányozás, egy kis migráncsozás, egy kis burkolt brüsszelezés, egy kis öntömjénezés, egy kis magyar választókra hivatkozás. No és a lényeg: „folytatják”. Mármint a „nemzeti konzultációt”…

Nyilvánvaló: nincs szüksége ennek a hatalomnak semmiféle kontrollra, társadalmi egyeztetésre, vitára. Pláne nem arról, hogy mire, mennyi pénzt „adjon”… Csak a hatalma megtoldására van szüksége, s ahhoz a „nemzeti konzultációs” önigazolásra. És ez a cirkuszi mutatvány az adónkból persze megint megér majd neki néhány milliárdot, amit elkölthetne olyasmire is, amit a 8 millió szavazópolgárból a nem konzultáló 6 millió tartana fontosnak: egészségügy, oktatásügy, a valóban rászorulók támogatása…

Aki nem becsüli önmagát többre, mint hogy a gebinet sanda játszmáiban a magyar nemzet helyett NER-kompatibilis hivatkozási alap legyen – csak konzultáljon vele „bátran”! Lelke rajta… Azután vége is lesz majd valamikor az előadásnak. Finale grande, majd kihunynak a rivaldafények és elillan minden illúzió… Lehet a porondon és a széksorok között takarítani. A többi az utókorra tartozik. Meg a damaszkuszi útra. Meg a bíróságokra. Biztos, hogy egyszer még nyilvánosságra kerül a Kubatov-lista …

Ez ám a siker! – Feleannyian töltötték ki az új nemzeti konzultációt, mint a Soros-terveset

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest