Bezárnak a zuglói bölcsődék! - egyelőre átmenetileg 2 hétre - Városi Kurír

Sorting by

×

Bezárnak a zuglói bölcsődék! – egyelőre átmenetileg 2 hétre

A dolgozók és a kisgyermekek védelmében, valamint a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendelt el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben a kerület polgármestere, Horváth Csaba – erről a polgármester közleményt adott ki.

Hirdetés

Felelős döntés

A közlemény szerint

a bölcsődéket azért kell átmenetileg bezárni, mert a járvány során a bölcsődékben is egyre több megbetegedés fordul elő, egyes tagintézményeket már többször is be kellett zárni.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 tagintézményéből egy jelenleg is zárva tart,

a többi tagintézményben a beíratott 865 gyermekből 389 veszi igénybe az alapellátást.

A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde (1141 Budapest, Mályva köz 12.) és a Móka-kacagás Bölcsőde (1142 Budapest, Róna park 5-9.) biztosítja azon kisgyermekek felügyeletét, akiknek szülei nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük.

Az intézkedést szakmai véleményekre alapozva Szabó Rebeka alpolgármester kezdeményezte

– áll a közleményben. A polgármester hozzáteszi:

megkésett, de helyes döntésnek tartják, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött, egyben elvárják, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt. A zuglóiaktól pedig továbbra is azt kérik, hogy maguk és mások élete, egészsége védelmében tartsák be a járványügyi előírásokat, illetve aki teheti, maradjon otthon. ​

Forrás

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.