A Láthatatlan Magyarország facebook csoport kezdeményezte, hogy Bogdán László legyen az év polgármestere. A közösségi oldal ezért létrehozta az „Év Civil Polgármestere” elismerés díjat. Ezt minden évben a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából az a polgármester kapja meg, aki az civilek véleménye szerint a legtöbbet tette a leghátrányosabb helyzetben, a társadalom peremén élők érdekében.

Rengetegen, közel nyolc ezren voksoltak

De több ezren voltak azok is, akik a közösségi oldalra feltett poszthoz írták meg véleményüket. Így becslésünk szerint mintegy tízezren nyilvánították ki álláspontjukat. A szavazás egyértelmű eredményt hozott. A voksolók 98 százaléka egyetértett a kezdeményezéssel.

- Hirdetés -

Ennek alapján a díjat első alkalommal Bogdán László kapja meg!

A civil társadalom nagyra értékeli azt a munkát,

amelyet Cserdi polgármestere végez. Nagy eredménynek tartják, hogy a településen élők kezdik megérezni a munka fontosságát és értékét, és nem kéregetni akarnak, hanem tenni. A faluban komoly munka folyik. Megtanulták a zöldség- és növénytermesztést, fóliában, szabad földön termelnek maguknak, és jut belőle a rászorulóknak is. A cserdieknek áprilistól szeptemberig mindig van friss zöldség. Bogdán László úgy fogalmazott:

„Nem akarnak a cserdiek egy tál pörköltes emberek lenni, többnek érzik magukat annál, hogy ezeket a címkéket, stigmákat rájuk akasszuk.”

Meggyőződésünk, hogy egy példamutató polgármester elismeréséről van szó, aki megmutatta, miképpen lehet a romákat beilleszteni a többségi társadalomba. Nem szavakkal, hanem mindennapos munkával érte el azt, hogy ma Cserdin mindenki dolgozik, csak pár ember él közmunkából.

Cserdi településvezetője,

az Év Civil Polgármestere díjat 2019. szeptember 29.-én, vasárnap, Cserdiben a falu közössége előtt veszi át,

méltó körülmények között. A díjat nagy örömünkre Beer Miklós, volt váci megyéspüspök adja át Bogdán Lászlónak. Videó üzenetben köszönti a díjazottat Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A díjjal szeretnénk üzenni is

Látszik, ha egy közösség ki akar törni a nyomorból, nem segélyből akar megélni, akkor erre van lehetőség. Persze ehhez kellett Bogdán László, aki 13 éve rengeteget tett azért, hogy a kis település lakói értelmes munkából tudjanak megélni, családjuk számára tisztes jövőt biztosíthassanak.

Sokan irigykedve beszélnek a Cserdi „csodáról”. Pedig nincs semmi „csoda”, hanem kemény, kitartó munka, a polgármester és a falu lakói közös hullámhosszra kerülése.

Napjainkban nagyon sok kistelepülésen szinte csak a közmunka biztosítja, hogy ne haljanak éhen az emberek. Sok-sok Bogdán Lászlóra lenne szüksége hazánknak, ahhoz, hogy a jobb életre vágyó magyar emberek számára felcsillanjon a remény a szegénységből való kitörésre.

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Gratulálok, én is szavazta.m és nagyon reméltem, hogy lesz a so szavazatnak eredménye. Én hiszem és vallom nem az számít ki milyen etnikumhoz tartozik, hanem hogy milyen ember, mi tesz le az un. asztalra! További sikereket kívánok a Polgármester Urnak és a falu lakosságának!

  2. gRATULÁLOK NEKI. iGENIS NAGYON MEGÉRDEMLI ,MERT Ö VALÓBAN TESZ A ROMÁKÉRT NEM CSAK A SZÁJA JÁR,.

  3. gRATULÁLOK NEKI. iGENIS NAGYON MEGÉRDEMLI ,MERT Ö VALÓBAN TESZ A ROMÁKÉRT NEM CSAK A SZÁJA JÁR,További sok sikert és kitartást kivánok.

  4. Cserdi polgármestere megtette azt, amit elképzelt, kitartással és együttérzéssel. Gratulálok! Példája követendő!!!!!

  5. Nagyon örülök, hogy Ön nyerte, az év polgármester címet, további jó egészséget kívánok munkájához!

  6. A Farkas Flóriánnak adott – és általa elsikkasztott – 2 milliárdból hány szegény családot tudott volna segíteni a polgármester úr. Mert amit elért, azt saját erőből tette.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét