Sorting by

×

Borsod a csodák földje, visszalépett a Jobbikos Bíró László az MSZP jelöltje javára

Emlékeznek még az elmúlt év nagy választási botrányára aminek (anti)hőse Bíró László a Jobbik szerencsi jelöltje volt? Akkor a teljes ellenzék támogatásával indult és vesztett Koncz Zsófiával a Fidesz jelöltjével szembe. Bíró úr ismét hallat magáról.

Bíró rasszista, antiszemita?

Az előző kampányban kiderült, hogy a jobbik jelöltje nem is olyan régen még a Jobbik “előélete” idején  rasszista antiszemita nézeteket vallott. A hír, amelyet Hadházy Ákos szellőztetett meg anno, meglepte a jobbik jelöltje mögé, aki  a botrány kipattanása után bocsánatot kért, felsorakozó pártokat.

A jobbik a mostani előválasztáson ismét  előző jelöltjét indította, mert:

“Bíró László jobboldali, keresztény, nős emberként az időközi választás után is rendületlenül, szívvel-lélekkel küzd a borsodiakért, abaújiakért, hegyaljaiakért, hernád-völgyiekért és taktaköziekért, ha a helyiek bizalmat szavaznak neki.”

indokolt a párt.

Ám most jött a meglepetés

Visszalépett a jobbikos jelölt az MSZP jelöltjének javára Borsodban „Tudom, hogy van nálam alkalmasabb” – írja a politikus Facebook-bejegyzésében, amelyben bejelenti: visszalép az előválasztáson való indulástól. A Jobbik politikusának indulását június végén jelentették be, ám ez elleni tiltakozásuknak többen, köztük a Mazsihisz is hangot adott, mivel Bíró Lászlót  ahogy azt fentebb már jeleztük a 2020-as szerencsi időközi választások előtt azzal vádolták, hogy súlyosan antiszemita megjegyzéseket tett korábban.

Bíró most, mint írja „élete egyik legnehezebb és legfontosabb döntését” hozta meg azzal, hogy az MSZP-s Jézsó Gábor javára visszalépett. Azt állítja, jól ismeri Jézsót, és „bár más pártban politizálnak, mégis egy oldalon állnak.”

Mostantól azért dolgozom, hogy a térség Jézsó Gábor, az ország pedig Jakab Péter vezetésével végre valóra válthassa 30 éves álmát” – közölte a politikus a bejegyzésben.

Kapcsolódó

Bíró

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.