Városi kurír
A napi fontos.

Brüsszelben tüntet az ellenzék és Judith Sargentini az Orbán-kormány ellen – Élő!

0 711

Tüntetést tartanak ma délután Brüsszelben az Orbán-kormány ellen, az Ujhelyi István-féle Radikális Európai Demokraták (RED) szervezésében.

A 17 órakor a Robert Schuman téren kezdődő eseményen

Ujhelyi mellett felszólalnak a RED, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP képviselői, de szót kap Judith Sargentini, a Zöldek holland képviselője is.

A keddi tüntetés felhívása szerint

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével, ezt kívánják egyértelművé tenni az Európai Unióban is.

„Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt”

– áll a felhívásban, azzal kiegészítve, hogy piros lapot mutatnának Orbánnak és „rabszolgatartó rendszerének”. Ma délutánig százan jelezték részvételi szándékukat a tüntetés Facebook-oldalán.

Élőben Brüsszelből! "Stop Orbán" címmel ellenzéki tüntetés tartanak a belga fővárosban. Az eseményen felszólal: Judith Sargentini (Zöldek), Ujhelyi István (MSZP), Mester Barnabás (Radikális Európai Demokraták),Németh Balázs (Momentum), Kendernay János (LMP), Jávor Benedek (Párbeszéd), Molnár Csaba (DK).

Közzétette: Magyar Hang – A Túlélő Magazin – 2019. január 8., kedd

(forrás: magyarhang.org)

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ