Kerítésen innenKiemelt hírek

A magát függetlennek láttató “Budapest beszél” Facebook oldal anyanyelve a fidesz-magyar

A magát függetlennek láttató "Budapest beszél" Facebook oldal anyanyelve a fidesz-magyar

Milyen érdekes, hogy a amíg a Fidesz a Védett Társadalom Alapítvány kapcsán azt propagálja, hogy szimpatizánsai jelöljék meg magukat, hogy a felületes közösségi oldal használónak egyértelmű legyen a hovatartozásuk, addig a Budapest beszél Facebook oldal esetében az illegalitást választja, így vegyülve az általa lenézett ellenzékiek közé. Akkor most mit szeretnétek, fiúk?

Megvagy, kis hamis!

Új, függetlennek látszó közösségi kezdeményezés jelent meg a Facebookon, Budapest Beszél néven. Az oldal a jelenlegi fővárosi vezetést kritizálja. Üzemeltetője egy volt óbudai fideszes képviselő, Csapó Harold Gábor azt mondja, a küldetés és a misszió miatt önti a milliókat az oldal népszerűsítésére. Augusztus első hetében senki nem költött többet a Facebookon közéleti tartalom hirdetésére, mint ő

– írta a jozsefvaros.hu. A Budapest Beszél Facebook-oldal eddig mindössze 4 darab bejegyzést tett közzé, mégis több ezer hozzászólás érkezett már posztjaikra, és rengetegen osztották tovább azokat. Egy frissen indult Facebook-oldal nagyon ritkán tud ilyen mértékű aktivitást kiváltani, ez szinte csak fizetett hirdetésekkel lehetséges, mégpedig nagyon bőkezűen fizetettekkel. Hermann György, a Momentum józsefvárosi képviselője azt a kérdést próbálta megválaszolni, hogy egy, a Budapest Beszélhez hasonló oldal hogyan tud ilyen mennyiségű pénzért hirdetni a közösségi oldalon, ezért nyomozásba fogott.

„Két hónap alatt több, mint 8 millió (pontosabban 8 millió 360 ezer) forintot szántak az oldal hirdetésére. Egy olyan oldaléra, amin mindösszesen 4 bejegyzés van. Összehasonlításképpen: Sára Botond 2016 óta létező facebook oldalára nem egész 5,5 millió forintot költöttek, de még a 2009 óta facebook oldallal rendelkező Kocsis Máté is “csak” 15,3 milliót költött hirdetésekre’,

-írja Hermann a nyomozása eredményéről szóló egyik Facebook-posztjában.

“Éppen két hónappal ezelőtt, június elején tűnt fel üstökösszerűen a Budapest Beszél kezdeményezés.

Facebookos hirdetéseiket szinte lehetetlen elkerülni, ha pedig valaki rátéved az oldalra, azt látja, hogy az eddig összesen négy videós tartalommal rendelkező oldal mindegyik posztja (amelyek a budapesti dugóról szólnak) sok ezres nagyságrendű reakciót és hasonló mennyiségű hozzászólást generáltak.

Ha pedig megnézzük a videókat, rögtön gyanússá válik, hogy a Fidesz állhat a hátterében..

Az oldal megpróbálja magát közösségi kezdeményezésként beállítani, a facebookon feltüntetett tartalomtípus: személyes blog. Ha pedig megnézzük a névjegyben szereplő honlapot, az ugyanilyen semmitmondó, impresszum egyik helyen sincs, csak egymásra hivatkoznak, illetve kapcsolatként is a facebook-oldal van megadva, illetve egy, a projekt számára létrehozott emailcím.

Az, hogy sehol nincs egy fellelhető név, csak még gyanúsabbá teszi a történetet.

Valami azonban mégiscsak azt súgja, hogy érdemes tovább kutakodni

Az oldal túlságosan profi a megszokott megafonos tartalmakhoz képest. Ehhez hozzátéve a már említett több ezer reakciót kiváltó videók, noha mindössze két hónapja működik az oldal és a négy videón kívül semmilyen más tartalom nem szerepel rajta. Ekkora elérés ilyen rövid idő alatt? Elég sok pénzt tehettek bele a hirdetésbe. (…) Ezek az arányok, és a nagyon profi minőségben legyártott tartalom együtt már megéri a kutakodást.

Az oknyomozó munka eredményeképpen kiderül, hogy a Budapest beszél mögött egy komolyabb produkciós cég áll, ami, ki gondolná, a Fideszhez köthető. A cégről, annak korábbi munkáiról és a tulajdonosi hátteréről holnap jelentkezem új bejegyzéssel.”

Folytatás következik….

És hogy ki áll mögötte?
A kutatómunka eredményeképpen sikerült rátalálnom a Harold Productions Bt.-re. A cég fő profilja az imázsfilmek készítése, néhány elérhető a honlapjukon is, de érdemes még a youtube-csatornájukra is rápillantani.

Szeretett miniszterelnökünkről találunk itt még jó pár videót.

A cég bizony Fidesz-közeli, sőt:

a kétszemélyes Bt. kültagja és egyben ügyvezetője a felettébb érdekes életúttal rendelkező Csapó Harold Gábor. Csapó 2006-ban a Hír Tv-nél kezdett annak az alapítójaként, ott volt sokáig operatőr, azonban a 2015-ös G-napot követően otthagyta a csatornát és csodálatos szervilitással állt be Orbán Viktor mögé. (Ime az akkori bejegyzése. A miniszterelnöknek egyébként akkora rajongója, hogy külön filmet csinált a 10. hivatalban töltött évének alkalmából. Ezt a gyöngyszemet is érdemes megnézni.

Csapó egyébként már korábban sem tartotta összeegyeztethetetlennek a médiatevékenységet és a politikai szerepvállalást, 2010-től ugyanis a Fidesz Óbudai önkormányzati képviselője emellett jelenleg a helyi Fidesz alelnöke, illetve országgyűlési kabinetvezető. Ahogy az sem okozott neki sosem problémát, hogy pártpolitikusként és képviselőként közpénzre pályázzon, a 2016-os 56-os emlékév alkalmából például egy szerzőtársával együtt 5 millió forintot kapott egy dolgozat megírására”

Megafon-protezsáltak hosszú, tömött sora… – de miből?

Hatalmas és mélységes űrt tölt be és mint egy falat kenyérre, annyira szükség volt egy éve az elnyomott jobboldali, nemzeti gondolkodást valló médiumokat segítő Megafon létrehozására.

A reménysugár…..

Azoknak kínálnak minden földi jót, akik nap, mint nap vállukon érzik a nyílt társadalom elnyomását és szívesen vonulnának facebook oldalukkal, blogjukkal hadba az ellen ellen.

Cunamiként jönnek szembe veled a nyílt társadalom hálózata által finanszírozott tartalmak? Szeretnél valamit tenni ez ellen? Olyan sok mindent szeretnél elmondani, viszont nem tudod, hogyan vágj bele? Vagy már esetleg meg is próbáltad, de átütő sikert még nem tudtál elérni? Facebook, Instagram, online tartalomgyártás?
A Megafon Központot segít neked! Mi nem akarjuk megmondani, hogy mi legyen a véleményed, mégis szeretnénk, ha te is hallatnád a hangodat.

Hitvallásuk…..

Néhányan úgy döntöttünk, hogy szembeszállunk a balliberális érdekcsoportok végeláthatatlan hadseregével. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű. De mi egy olyan brigád vagyunk, akik úgy gondolják, hogy a harcból nincs elbocsátás.

Olyan online közösségeknek adunk otthont, amik akár politikai, akár piaci okok miatt alig jutnak levegőhöz.

A Központot azért hoztuk létre, hogy ne érezd úgy, egyedül harcolsz a világ ellen. A Megafon Központnál nem kevesebbet vállaltunk, mint hogy:

  • megtaláljuk a nemzeti érzelmű kortársainkat
  • felerősítsük a hangjukat
  • hozzájáruljunk a sikerükhöz
  • közösséget hozzunk létre”

-írják honlapjukon, majd összegeznek:

A MAGYARORSZÁG JÖVŐJÉÉRT DÚLÓ HARC ITT DŐL EL, EZÉRT ÖSSZE KELL FOGNUNK!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Történik mindez 2020 Magyarországán az ismert médiaviszonyok közepette. Ha ez vicc, akkor megmosolyogtató, de komoly, így hát siralmas……

… a szót tett követte!

… egy támogatottjuk….

 

budapest

About Author

Szólj hozzá!