Csak azok dolgozhatnak, akiknek van védettségi igazolványuk! – Az olaszok komolyan gondolják! És mi?

Az olasz kormány csütörtökön döntött arról, hogy minden más munkahelyen kötelező lesz a Covid-igazolvány a dolgozóknak, még az önfoglalkoztatottaknak is. Az olasz kormány azt reméli, hogy az Európában egyedülálló korlátozás hatására többen oltatják be magukat.

Read more

A Közlöny nem jogtár! Ne befolyásolja a járványügyi korlátozások feloldása, ha részt vesz a vadászati kiállítás bármely rendezvényén!

A Közlöny ebben az esetben nem törvényt tartalmaz, hanem azt, hogy a regnáló kormány -felelősségre vonható név nélkül- egy kormányrendelet-módosítással a vadászati kiállítást kivonja a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól – jelent meg kedden a Magyar Közlönyben.

Read more

Szijjártó, a “jó hír szállító”!

Szijjártó Péter, tudják, a magyar külügyek minisztere mindent megtesz, hogy Önnek jól induljon a szombat! Na jó, nem a Pegasus-botrányról közölt megnyugtató részleteket és nem is azt közölte, hogy mégis megállapodtak a Norvég Alap milliárdjainak elfogadásáról, még csak nem is a “gyermekvédelminek” nevezett törvény felháborító részleteit vonták vissza és még csak azt sem, hogy eláll a kormány az őrült népszavazás-ötlettől. A “jó híre”  egészen más természetű.

Read more

Közlöny mondja, tehát érvényes! Újabb lazítások a láthatáron! – Falunap mehet ezerrel, 18 év alatt lehet bulizni védettségi igazolvány nélkül

A kedden késő este megjelent Magyar Közlönyben a kormány két ponton is módosította a koronavírus-járvány terjedését megfékező korlátozó intézkedéseket. Az előzetes bejelentésnek megfelelően a rendezvények típusai közé bekerült a falunap.

Read more

Kerítésen kívülre utazna? Jelenleg 8 ország fogadja el a védettségi igazolványát!

Lassan elérkezik a nyaralószezon és fejben már biztosan sokan csomagolják is a hátizsákjukat, bőröndjeiket. Ne feledkezzenek meg azonabn arról a nagy tervezgetés közepette, hogy a magyar védettségi igazolvány egyelőre bekorlátozza a lehetőségeket.

Read more

Védettségi igazolvány helyett elég az okostelefon, de nem mindenkinek!

Az elmúlt hetek káoszára lehet megoldás a beígért mobilalkalmazás, amit nem érdekel a drága pénzen államilag megrendelt plasztikkártya, csak egy okostelefont igényel és már mehet is a tulaja presszózkodni, strandolni, moziba, étterembe, vagy ahová úri kedve diktálja. De…., mert az ugye mindig van!

Read more