Covid-zavargások Bécsben

Bécs – A szervezők  csendes tüntetésre készültek, de a valóság átírta terveiket és demonstrációjuk zavargásokba torkollott. A kormány járványkezelési módszerei  elleni szombati bécsi tüntetésen a demonstrálók összecsaptak a rendőrökkel.

“Béke, szabadság, nincs diktatúra'”

Több mint 3000 tüntető gyűlt  össze szombat délután az osztrák fővárosban, a rendőrség nagy létszámmal vonult ki. Mint arról az “oe24”  osztrák hírportál beszámolt, az előzetesen letiltott esemény résztvevői Bécs központi pályaudvarán találkoztak, és onnan akartak a belvárosba vonulni. Az osztrák portál szerint  szerint nagyon kevés tüntető viselt maszkot, valamint az esemény előrehaladtával egyre kevésbé figyeltek távolságtartási szabályokra. A rendőrök korlátokkal ellátott akadályt állítottak fel, hogy megakadályozzák a tömeg belvárosba jutását és az ottani esetleges rendbontást.

Amikor a tömeg minden felszólítás ellenére is egyre agresszívabban viselkedett, a rendőrök paprika-sprayt vetettek be ellenük. Ezt követően 15 résztvevőt letartóztattak.

A rendőrségnek végül sikerült megakadályozni, hogy a csoport elérje a belvárost.

Az ÖVP úgy jellemezte a tüntetést, hogy

“ismert jobboldali szélsőségesek, megzavarodott  összeesküvés-elmélet hívők, hírhedt koronatagadók és engedelmes Kickl ( a szélsőséges szabadság párt parlamenti képviselője- szerk.)-szimpatizánsok találkozója volt a tüntetés”

 

zavargás

 

Most Kurz kancellár is reagál a tüntetésre

Az eseménnyel egyidőben ellentüntetők is megjelentek, mindegy 1000 fővel. Az ellendemonstráció során összetűzésre is sor került, amelyben legkevesebb egy ember  sérült meg.

Most Kurz kancellár a  jelenlegi járványellenes intézkedések szükségességét hangsúlyozta.

“Teljesen világos, hogy az intézkedések nem népszerűek. Ugyanúgy érezzük magunkat, mint ti és a többiek. Mindenki vissza akarja szerezni a régi életét. Ugyanakkor, ha betegek vagyunk és szükségünk van egy helyre az intenzív osztályon, mindannyian szeretnénk megkapni.”

De meg van győződve arról, hogy az oltás előrehaladtával mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a régi életrend  minél előbb visszatérhessen.

Kapcsolódó

zavargás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük