Dankó utcai csata

Hétfő reggel mi is megírta, hogy váratlanul egy fegyveres NAV-kommandó jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület központjában, a Dankó utca 11-ben.

Lényegében még egy határozatot sem mutattak fel

Az egyesületet irányító Iványi Gábor, aki egyben a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektora is kezdetben semmilyen információt nem kapott arról, hogy melyik jogi személyt, milyen eljárás alá vonták.

Lényegében még egy határozatot sem mutattak fel arra nézve, hogy milyen eljárást szeretnének foganatosítani. Később a NAV ellenőrök bejutottak a főiskola irodáiba, ahol Iványi Gábor testvére állt az ellenőrök rendelkezésére.

Közben patthelyzet alakult ki arról, hogy ki mehet be és ki nem az épületbe. Kezdetben Iványi Gáborral azt közölték, hogy bemehet, ám ő ragaszkodott ahhoz, hogy a már jelen lévő sajtó képviselőivel együtt mehessen be a saját irodáiba. Ám ehhez nem járultak hozzá.

Később, egyfajta spontán tiltakozás alakult ki a Dankó utcában, miközben országgyűlési képviselők, valamint Dr. Császy Zsolt is megérkezett a helyszínre. Az ügyvéd egyben az Oltalom Karitatív Egyesület alkalmazottja is, aki ott helyben, az utcán írtak egy ügyvédi meghatalmazást, ám így sem engedték be.

Később a tiltakozók egy része bejutott az előtérbe és megpróbáltak feljutni az emeletre, ám a NAV ellenőrök ezúttal a lépcső alját torlasztok el saját magukkal.

Iványi Gábor többször szép szóval kérte őket, hogy engedjék fel a testvéréhez, ám ők erre nem voltak hajlandóak. Az országgyűlési képviselők is haszntalan győzködték a NAV-osokat.

Azt még mindig nem tudhatták meg, hogy milyen eljárás és ki ellen zajlik

Később az élő torlaszt vezénylő egyik tiszt már arról beszélt, hogy fenn „bűnügyi helyszín” van ahová senkit nem engedthetnek be.

Iványi Gábor ezt kétkedően hallgatta, majd erőszakmentes tiltakozásra szólított fel, ám arról biztosította az őt támogatókat, ha őt megtolják hátulról annak sajnos nem tud majd ellenállni.

Így kezdődött egy furcsa csata, ahol egy üvegajtó betörése közben a tiltakozók beljebb tolták a a NAV ellenőröket, akik végül a lépcső aljában foglalták el következő pozíciójukat.

További incidensek történtek, ugyanis amikor Iványi Gábor egyik kezével a korlátba kapaszkodott és a második kezével is igyekezett egy biztos pontot találni, akkor az egyik NAV-ellenőr fennhangon azzal gyanúsította meg a lelkészt, hogy ő a fegyveréhez akart nyúlni. Iványi Gábor ezt határozottan cáfolta.

A patthelyzetnek az vetett véget, hogy megérkezett a BRFK közrendvédelmi csoportja és a hadnagy asszony azonnal tisztázta a helyzetet.

Iványi Gábor és az országgyűlési képviselők így jutottak fel az emeleti irodába, ahol már számtalan irat várt bezsákolva elszállításra.

Közben kiderült, hogy a Dankó utcába este 6 órára már bejelentettek egy szolidaritási demonstrációt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük