Deutsch (Ennyi!) Tamást arcul csapta a Fidesz-módi

Deutsch Tamás dörgedelmesen nyilatkozott – persze kizárólag magyar újságíróknak – az európai parlamenti vita után, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, megválasztott európai szocialista csúcsjelöltként, “visszaélve” bizottsági pozíciójával, egy “néppárti uniós tagállammal” folytat vitát az EP-ben. Ez horror, vagy csupán napi gyakorlat a magyar országgyűlésben?

Ami a Deutsch-dörgedelem előtt történt…..

A brüsszeli plenáris ülésen Frans Timmermans üdvözölte a kérdés napirendre vételét, s rámutatott, hogy Magyarország önként, szuverén döntés útján vált az Európai Unió tagjává. A csatlakozással minden ország vállalja a közösségi szabályok betartását, az Európai Bizottság feladata pedig annak vizsgálata, hogy megfelelően eleget tesznek-e ennek.

“Nem arról van szó, hogy harcot folytatunk egy tagállam ellen, amely nem akar migránsokat befogadni, pusztán azon kötelezettségek betartásáról van szó, amelyeket Magyarország maga vállalt. Pontosan úgy járunk el, mint minden más ország esetében, se többről, se kevesebbről nincs szó”

Timmermans érintette a Közép-európai Egyetem (CEU) részleges Bécsbe költözését, mondván,

“példátlan, sajnálatos és szomorú, hogy egy felsőoktatási intézmény arra kényszerül, hogy elhagyjon egy uniós tagállamot”.

A bizottság vizsgálja, hogy összhangban van-e az uniós joggal a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok felállítása.

Melania Ciot, az EU soros elnökségét betöltő Románia európai ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta:

az Európai Unió tagállamainak és intézményeinek védeniük kell a közös értékeket, a jogállamiságot, a szabadságjogokat, a demokráciát és az egyenlőséget, amelyek sarokkövei a közösségnek.

Spontán Deutsch-reakció előre megírt papírból olvasva….

Egyetlen érintett sem tiltakozott, amikor Soros György egyik erős “lobbiszervezete” listát készített a “megbízható sorosista EP-képviselőkről”

– mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, újságírói kérdésre válaszolva.

A Magyarországgal foglalkozó sokadik vitát követően világossá kell tenni, hogy az Európai Parlamentnek nincs semmi joga politikai vitát folytatni egy európai uniós tagállammal

– közölte a politikus, akiről, ha nem “lenne teljességgel kizárt”, azt feltételezhetné az avatatlan fültanú, hogy tudatmódosító szer hatása alatt volt. A fenti esetben a vita nem jog, hanem kötelesség, ha az említett európai uniós ország nem tartja be a szervezet szabályait.

Tájékozottabb lehet Orbán Viktornál! Első kézből, élőben az Európai Parlamentből!

A folytatásban, az elvtársi EP segélyről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük