Mit feltételez Deutsch Tamás rólunk, a főnökeiről, akik révén felnőtt élete java részét közszolgaként, átlagon felüli jövedelemmel élheti? Közösségi oldalán lódít, méghozzá olyat, amit két kattintással minden olvasni tudó – ha akarja! – leellenőrizhet és akkor kiderül a turpisság? Kikérem magamnak az Önök nevében is! Nem vagyunk teljesen dilisek!


A deutschi blöff

“A Momentum a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid videót, amelyben 4 pontban tesznek javaslatot a fővárosi “lakásválság” megoldására. „A lakásválság megoldása nem lenne lehetetlen küldetés, csak kész tervekkel a kezünkben kell elindulnunk a megvalósítás útján” – olvasható a posztban. És a Momentum nem is lacafacázik, mert ezek a Momentumos fiúk és lányok nem olyan lacafacázók, és láthatóan “kész tervekkel a kezükben indulnak el a megvalósítás útján”, nagyívű programjuk utolsó pontjában ki is mondják a tutit: ”4. Felülvizsgálni, hogy hány lakás van fideszesek kezében, és visszavenni azokat.” Szóval, no lacafaca, ha fideszes vagy, akkor a Momentum elkobozza a lakásodat….”

Pár kattintás, hiszen a dolog hihetetlen…..

“A lakásválság megoldása nem lenne lehetetlen küldetés, csak kész tervekkel a kezünkben kell elindulnunk a megvalósítás útján.

  • Interneten kereshetővé tesszük az elérhető szociális bérlakásokat. Mert nonszensz, hogy nem tudjuk, hány bérlakás van.
  • Lakatlansági adó kivetése ▫️ Ha az üresen álló lakások újra visszakerülnének a vérkeringésbe, mint albérlet, akkor a piac szélesedésével az albérletárak is csökkennének, elérhetőbbek lennének.
  • AirBnB bevételei a kerületi közösségi költségvetésbe ▫️ Az üldözésük helyett.
  • Felülvizsgálni, hogy hány önkormányzati bérlakásban laknak olyanok, akik csak azért jutottak hozzá, mert jóban vannak a megfelelő fideszes politikussal, vagy akár befolyásos fideszes politikusok családtagjai.
    ▫️ Mert fillérekért laknak olyan lakásokban, amikben egyetemisták, és fiatal családok is lakhatnának.”

Ugye, milyen más?

Az pedig tény, hogy a Várban igencsak megnőtt a Fidesz tagkönyvvel rendelkezők száma, akik a Budapesti lakásárakhoz képest fillérekért bérelhetnek az önkormányzattól otthont. Tőlük sem elvenni szándékozik senki, hiszen a nyitva hagyott kiskapukon ki-be járva a saját magukra igazított, vagy csak kihasznált lehetőségek nem lépték át a törvényesség határát. Legfeljebb a jóérzését, de ez nem Fidesz-kategória.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét