Az általában flegma, nem nyilatkozó Tiborcz Istvánt az hozta ki a béketűrésből, hogy Karácsony Gergely “jól csengő” nevét használta egy tervezett adócsomag elnevezéséhez. 


A Tiborcz-adó tervezet

Karácsony Gergely zuglói polgármester a főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költenék.

Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni. Elmondta, hogy különösebben nem vette zokon, a szerinte csak a kampánynak szóló adójavaslatot, de miután a Kúria kimondta, hogy nem közszereplő, ezért nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét, ezért jogi lépéseket teszi, személyiségi jogi pert kezdeményez.

„Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.”

Mint Tiborcz mondta, a Bokros-csomagnál indokolt lehetett egy családnevet használni, mert azokat az adókat valóban Bokros Lajos vezette be, de ezt az adójavaslatot nem ő találta ki, és nem is járult hozzá, hogy a nevét felhasználják. Érdekes, azt nem említi a nemzet veje, hogy a “ráutaló magatartás” azért áll vele kapcsolatban!

(via: index.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét