Az általában flegma, nem nyilatkozó Tiborcz Istvánt az hozta ki a béketűrésből, hogy Karácsony Gergely “jól csengő” nevét használta egy tervezett adócsomag elnevezéséhez. 

A Tiborcz-adó tervezet

Karácsony Gergely zuglói polgármester a főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költenék.

- Hirdetés -

Az Index elérte Tiborcz Istvánt, aki kizárólag erről az ügyről akart nyilatkozni. Elmondta, hogy különösebben nem vette zokon, a szerinte csak a kampánynak szóló adójavaslatot, de miután a Kúria kimondta, hogy nem közszereplő, ezért nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét, ezért jogi lépéseket teszi, személyiségi jogi pert kezdeményez.

„Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.”

Mint Tiborcz mondta, a Bokros-csomagnál indokolt lehetett egy családnevet használni, mert azokat az adókat valóban Bokros Lajos vezette be, de ezt az adójavaslatot nem ő találta ki, és nem is járult hozzá, hogy a nevét felhasználják. Érdekes, azt nem említi a nemzet veje, hogy a “ráutaló magatartás” azért áll vele kapcsolatban!

(via: index.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét