Deutsch Tamás és az ő “széles látóköre”

Ha Deutsch Tamás meghallja Dobrev Klára nevét, megszűnik széles látókörű európainak lenni – amit feltételezne az unióban betöltött tisztsége – és beindul a mantra, ami minden fideszes sajátja. A keddi napra rendelt jópofasága az volt, hogy a DK javaslatát – legyen munkaszüneti nap az Európa nap – degradálta.

Mit is pontosan?

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy a május 9-i Európa nap a jövőben legyen munkaszüneti nap. Dobrev Klára arról beszélt a budapesti sajtótájékoztatón, hogy Robert Schumann német származású francia külügyminiszter 1950. május 9-én javasolta az Európai Unió elődjének, az Európai Szén- és Acélközösségnek a létrehozását. Idén februárban az Európai Parlament is arra ösztönözte az tagállamokat, hogy május 9. legyen a kontinensen élők közös ünnepe.

A deutschi geg

A fideszes közösségi oldalán olvasható:

A DK azt kezdeményezi, hogy Áder János köztársasági elnök születésnapja legyen munkaszüneti nap. Ennyi?

Picit alaposabban is utánanézhetett volna, nem értjük miért állt meg Áder Jánosnál, hiszen

  • Albert Györgyi újságíró,
  • Batsányi János költő,
  • Csányi Vilmos etológus,
  • Csobot Adél énekesnő,
  • Geszti Péter zenész,
  • Lugossy Mária ötvös, szobrász,
  • Ottlik Géza író,
  • Taróczy Balázs teniszező,

is ezen a napon látta meg a napvilágot.

Még ezzel is ő nyert…..

A Fidesz mégis csak egy komoly cucc, nem hülyéskedhet, mint a képviselője. Ők más stílusban feleltek a dobrevi felhívásra:

Ha a bevándorláspártiakon múlik, Európa napjai meg vannak számlálva – Reagálás Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára. Ha Gyurcsányékon és a többi bevándorláspárti politikuson múlik, akkor Európa napjai meg vannak számlálva. Brüsszel és az európai baloldal migránsokkal akarja elárasztani a kontinenst, le akarja cserélni keresztény kultúráját, hogy átadja a helyet egy más civilizációból érkező tömegnek. Május 26-án meg kell állítanunk a bevándorláspártiakat, mert tönkreteszik Európát és a gyermekeink jövőjét!

Ennyi….!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük