Écsen megszűnt a poszt-szabadság? – a suliban nem szeretik az “akadékoskodó” szülőt

Écs cirka 1.800 lakosú község Győr-Moson-Sopron megyében, ahol minden bizonnyal érvénybe léphetett a poszt-cenzúra, persze csak akkor, ha a helytelenkedő szülő olyasmit tenne fel a közösségi oldalára, ami rossz fényben tünteti fel az iskolát.

Csőtörés, mint a galiba okozója

Egy iskolai nyílt napon esett meg, hogy nagy plénum előtt feladta az egyik radiátorszelep és spriccelt a víz a csőből. Egy apuka írt az esetről a közösségi oldalán, ami kiverte a biztosítékot. Felszólították, hogy szedje le, ha jót akar. Ők még nem tudják, hogy az internet nem felejt! Nem beszélve arról, hogy a problémáka legritkább esetben oldódnak meg attól, ha nem beszélünk róluk.

Április közepén tartottak nyílt napot az Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ennek keretében a tanórákon részt vehettek a szülők is. Az elsősöknél viszont váratlanul spriccelni kezdett az egyik radiátor, mikor pedig próbálták megszerelni, kiszakadt a falból az egyik része – írja a HVG.

Az helyszínen lévő olvasó tudatta a portált az esetről, amiből attól lett az, ahogy az iskola fellépett – no nem a renitens cső  – a szülővel szemben.

 „Akkor szakadt ki a szelep, mikor próbálták forgatni, elzárni, de hiába, minden elázott. Nem túlzás, a feleségemnek haza kellett jönnie átöltözni, de elázott a gyerekek cucca is. De szerintem az alapvető kérdés az, hogy ha ez fűtési időszakban, télen történik, akkor a 70 fokos víz spriccelt volna szét”

Sokan megijedtek, ami természetes az ilyen esetben.

A poszt

A hír hozója nem rendszeres facebookozó, de úgy érezte, ezt kiposztolja az oldalára:

„Nem is vádoltam a posztban senkit, csak feltettem a kérdést, hogy egy közintézményben, ahol gyerekek vannak, miért nem járnak el nagyobb gondossággal. Ugyanis kiderült, hogy már korábban is volt gond a radiátorral. Ha törvény írja elő, hogy a gyerekemnek kötelező iskolába járnia, akkor fordíthatnának nagyobb figyelmet a karbantartásra”

Dörgedelem

Állítja, hogy erre másnap felhívta az iskola igazgatója, hogy számon kérje.

„Utasító hangnemben követelte, hogy vegyem le, és hogyan képzelem, hogy ilyet kiírtam. Mondtam neki, hogy ez egy közintézmény, közpénzből tartják fenn, ami ott történik, ráadásul a gyerekekkel kapcsolatos, az közügy”

Az apuka elismeri, hogy a beszélgetésük egyre indulatosabb lett, mivel ő nem akarta levenni a posztot, mire az igazgató végül azt mondta neki, hogy

„akkor keressen más iskolát a gyereknek”.

Tankerületi válasz

A  portál megkereste az “illetékes elvtársat”, ahonnan azt válaszolták, hogy:

Az écsi iskola „igényeinek megfelelően gondoskodnak az ingatlan zavartalan működtetéséről, csak az elmúlt időszakban mintegy 5 millió forintot fordított az iskola karbantartási, felújítási munkálataira”

A tankerületi igazgató megerősítette, hogy a nyílt tanítási napot szervezett az intézmény, és közben az egyik tanteremben

„egy radiátorszelep megsérült és emiatt a víz csöpögni, majd folyni kezdett”.

Szerinte a karbantartó azonnal intézkedett és elhárította a hibát, a javítás és a takarítás mindössze 5-10 percet vett igénybe. Ezalatt

„a tanulókat pedagógus felügyelete mellett a folyosóra kísérték”,

majd zavartalanul folytatódott a szakmai program.

 „Az intézményvezető felel az irányítása alá tartozó intézmény jó hírnevéért is, ezért elvárható, hogy a tőle telhető alapos gonddal kövesse nyomon az intézményről megjelenő híreket a hagyományos, az online és a közösségi médiában egyaránt”

– reagált arra, hogy a szülő elmondása szerint az iskola vezetője megfenyegette a Facebook-bejegyzése miatt.

Ennek ellenére a szülő és az intézmény vezetése közötti

„véleménykülönbségen kialakult nézeteltérésről”

a Győri Tankerületi Központ azonnali tájékoztatást kért. Az igazgató pedig arról tájékoztatta őket, hogy mindössze arra kérte az édesapát az iskola

„jó hírnevének megőrzése érdekében, hogy úgy adjon hírt az eseményről, ahogy az valóban megtörtént” .

Az, hogy az említett apuka gyermeke érez-e majd valamit abból, hogy felmenője összetűzött a tanerővel megjósolhatatlan, bízunk abban, hogy minden fél felül tud emelkedni a történteken.

(Forrás: hvg.hu)

Sokba kerül az iskoláknak a honvédelmi intézkedési terv készítése

Vaskalapos iskolaigazgatók, kontra valóság – dúl az óvszerautomata – vita

Dombegyházi horror az általános iskolában – 2018 Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük