Az EMMI szokásához híven az ellenzéket szapulja, ugyanakkor Kína beismerte, hogy “nem túl hatékonyak” az oltóanyagai

Az ATV Híradója megkérdezte a EMMI-t az ellenzéki pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd) közös közleményéről, amelyben az oltási regisztráció eltörlését kérték. Az ellenzék szerint erre azért lenne szükség, mert sokan vannak, akik nem jutnak olyan online felülethez, ahol jelentkezni tudnak az oltásra, vagy éppen bizalmatlanok a kormány által működtetett oldallal szemben.

Az EMMI ATV-nek küldött reakciója:

„Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről.”

Hozzátették még, hogy

Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban, és hogy ha a baloldalon múlt volna, egymillióan kevesebben lennének ma beoltva, mert próbálták lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról.

 

EEMI

 

Ugyanakkor Kínában…

A kínai betegségvédelmi és megelőzési központ vezetője maga jelentette ki, hogy vakcináik mégsem olyan hatékonyak, ahogy azt eddig állították – írja az AP  Gao Fu szombaton Csengtu városában vett részt egy konferencián, ahol azt mondta:

“a kínai vakcinák hatékonysági foka nem túl magas.”

Az igazgató külön nem tért ki arra, hogy konkrétan mely kínai gyártók vakcináiról beszél – így a Magyarországon használt Sinopharm neve sem hangzott el. Arra viszont igen, hogy jelenleg is hivatalos megfontolás alatt áll a különböző vakcinák mixelésének gondolata, ezáltal növelnék hatékonyságukat.

A szakértők szerint a különböző vakcinák keverése növelheti a hatékonysági fokát. Ennek érdekében jelenleg is folynak világszerte a kísérletek és tesztelések, ezek közül a legnagyobb figyelem a brit tudósokra irányul: egy kutatócsoport jelenleg is azon dolgozik, hogy a Pfizer és az AstraZeneca vakcináit hogyan kombinálják össze a lehető legmagasabb hatékonysági fok eléréséhez.

Kapcsolódó

EEMI

5 thoughts on “Az EMMI szokásához híven az ellenzéket szapulja, ugyanakkor Kína beismerte, hogy “nem túl hatékonyak” az oltóanyagai

  • Vajon orbán vállalja a felelősséget a gyatra hatékonyságú kínai vakcinával oltott, és ennek ellenére megbetegedett, esetleg meg is halt emberekért? Mindannyian tudjuk, hogy miért volt szükség a kínai vakcinákra. Sok- sok milliárdot kaszáltak rajta a fidesznyákok. Az orosz vakcinákat érdekes módon egyenesen a gyárból vették, aztán rájöttek, hogyha közbeiktatnak egy nevenincs kis céget, dupla áron veszik a vakcinát, baromi nagyot kaszálnak. Amikor ezt elkezdték firtatni, azt mondták, hogy az állam csak gyógyszercégen keresztül vásárolhat. Amikor az oroszoktól vásároltak kis idővel előtte, akkor még nem kellett gyógyszercég közreműködése? Nincs olyan, ahonnan a fidesz ne tudna lopni. Ezt csinálták a lélegeztetőgép – vásárlásnál, és még sokmindennel. Ilyen tolvaj, maffia-kormányától még nem volt ennek a szerencsétlen országnak. A felelősséget orbán még soha, semmiért nem vállalta. Mára a halottak száma több, mint a Groupama stadion befogadóképessége. Ez aztán a siker, orbán módra….

  • egyetértek!

  • Ez az EMMI is egy nagy kalap sz@r, csak azt hirdeti amit egy elmeteg kormány mond,mindig másra mutogatnak, pedig a hiba az ő készülékükben van

  • Pingback:

  • Ott a pont Gina.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük