Miért fúrja a WHO a vakcinaútlevél ötletét? - Városi Kurír

Sorting by

×

Miért fúrja a WHO a vakcinaútlevél ötletét?

Eddig érthetetlen volt miért nem támogatja  WHO a vakcinaútlevél kötelezővé tételét az utazáshoz, sőt nem, hogy nem támogatja, de a szervezettől szokatlan vehemenciával “fúrja” is. A kérdésre  megérkezett a válasz, sose gondoltuk volna.

Hirdetés

Méltányosság és bizonytalanság?

Méltányossági okokból, valamint a vakcinák hatásának bizonytalansága miatt – elsősorban, hogy az oltás véd-e a terjesztés ellen – a WHO egyelőre nem támogatja a vakcinaútlevél kötelezővé tételét az utazáshoz – közölte az ENSZ egészségügyi szervezetének szóvivője.

Margaret Harris azt mondta, „Mi a WHO nevében jelenleg annyit mondhatunk, hogy nem tekintenénk az oltási útlevelet kötelezőnek egy országba való belépéshez, illetve az onnan történő kilépéshez, mert nem vagyunk a jelenlegi szakaszban bizonyosak abban, hogy a vakcina megakadályozza-e vírus terjesztését” – írja az Infostart. Hozzátette azt is: „Ezen túl vannak más kérdések is, így az azokkal szembeni hátrányos megkülönböztetés, akik valamilyen okból nem juthattak védőoltáshoz”.

A sürgősségi alkalmazásra hitelesített vakcinák listájára még mindig nem került fel a WHO által a kínai Shinopharm és Shinovac: jelenleg ezeket a vakcinákat vizsgálják, ám a szóvivő elmondta, hogy nem megy túl gyors ez a folyamat.

Kapcsolódó

vakcinaútlevél

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.