Nagyon jók vagyunk abban, amiben nagyon jók vagyunk! – Kásler Miklós házi videója

Vasárnap kora reggel, amikor – mint Micimackónak – éppen semmi dolgom nem akadt, eszembe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat, leültem tehát a gép elé, és a Telex segítségével belekukkantottam Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere házi készítésű videójába, amelyben tájékoztatta a honi közvéleményt az egészségügy állapotáról és teljesítményéről.

Mindjárt az első mondat mellbevágóan értelmesnek tűnt

– olyannyira, hogy idézem is a szélesebb olvasókör okulására:

„a magyar egészségügyi ellátórendszer a jelen pillanatig sem omlott össze, és minden valószínűség szerint ebben a rendkívüli helyzetben is tartani tudja a megfelelő szakmai kondíciókat“

Magától értetődik, hogy ez nagyon örömteli hír,- annál is inkább, mert a helyzet érté-kelésére ugyan ki más lenne inkább hivatott, mint az egészségügyet irányító és ellen-őrző miniszter, professzor doktor Kásler Miklós, akinek ugyan a mindennapi munká-hoz néhány, láthatóan csekély értelmű rendelet kiadásán túl nem sok köze van, de azért jó ideje ő a miniszter..

De a jó híreknek itt nem szakadt vége,

mert megtudhattuk, amit már eddig is tudtunk, hogy Magyarország az oltások tekintetében rendkívül sikeres; folyamatosan nő az oltási kedv a lakosság körében; biostatisztikusok becslése szerint az eddig beadott oltások a 65 év fölötti korosztályban 3500 életet mentettek meg Magyarországon, (Ez a szám oly csekélynek tűnik, hogy feltehetően sajtóhiba); és hogy az Astra-Zeneca használatától nem kell tartani. Egyebekben pedig Magyarország a járvány első hullámát rendkívül jól kezelte, a második hullámot pedig jól kezelte.

Alig esett szó a harmadik hullámról,

viszont a miniszter úr a Dél-pesti Centrumkórház meglátogatásakor azt tapasztalta, (ez már másik izgalmas videó híre), hogy az orvosok és ápolók jókedvűen, fáradtan, ugyanakkor lelkesen is dolgoznak, és ez az igazi garancia arra, hogy a harmadik hullám legnehezebb részén is túljussunk!

A csevej során egyáltalán nem estt szó a kór következtében elhunytak magas számáról,

és a gépre kerültek elhalálozásának rendkívül magas arányáról, a járvány gyors terjedéséről, a kórházi kezelésre szorulók számának emelkedéséről, az ápolók csekély létszámáról és rendkívüli túlterheltségéről, valamint egyikük-másikuk jövedelmének megkurtításáról; az egészségügyre fordított közkiadások relatív csökkenéséről; a korai nyitás veszélyeiről; és végképp nem a miniszter személyének teljes és kétségtelen alkalmatlanságáról.

Úgy tetszik, mégis jobb lenne, ha a professzor úr csak a magyarság eredetének kutatásával és Mátyás király csontvázának összerakásával múlatná az időt. Ezek a műveletek költségesek ugyan, de legalább nem ártanak az egészségügynek.

 

kásler

One thought on “Nagyon jók vagyunk abban, amiben nagyon jók vagyunk! – Kásler Miklós házi videója

 • 2021.04.11 at 18:24
  Permalink

  Senki nem érti, hogy Kásler mit keres még a közéletben? Már réges – régen otthon kéne molyolnia az unokáival, vagy olyasmivel foglalatoskodnia, ahol már nem tud kárt okozni.
  Sajnos orbán sose fogja beismerni, hogy Kásler a lehető legrosszabb választás volt. Bár, amint olvashatjuk, láthatjuk, arra azért jó, hogy hülyeségeket nyilatkozzon, csontig nyalva a gazdinak. Két családtagom is kórházban dolgozik, ezért pontosan tudjuk, hogy mi van az egészségügyben. Nagyon – nagyon sok munka, ügyelet orrvérzésig, és megcsappant fizetés.
  Bátran kijelenthetjük, hogy Európában a magyar egészségügy a leglepusztultabb, legjobban tönkretett, és hogy még működik egyáltalán, a megalázóan kevés fizetések ellenére, az kizárólag a dolgozók hivatástudata, és hivatásszeretete miatt van. De sokan, nagyon sokan el fognak menni az egészségügyből, mert a kormány kicsit se becsüli meg a munkájukat. Az, ha néha orbán megköszöni a munkájukat, azért még senki nem kapott a boltban kenyeret.
  Százmilliárdokat sz@rnak el felesleges, vagy legalábbis halasztható dolgokra, de az egészségügyi dolgozókra nincs pénz. 1 év alatt 588 milliárd sportra, 153 milliárd az egyházaknak, 65 milliárd vadászati kiállításra, és az “apró” költésekről nem is beszélve, és az egészségügyre mindössze 61 milliárd. Ennek a nyomorult, lerabolt, lepusztított országnak még ilyen semmire se való kormánya még nem volt.
  A Cosa Nostra tárt karokkal fogadná ezt a bandát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest