Ilyen nincs és mégis van! A XXI. században, Európa közepén, egy állítólagos demokráciában a kormánypárt képviselője, aki mellesleg a Fidesz frakcióvezetője, pacekba megfenyegette a DK-s képviselőket, hogy amennyiben nem szavaznak az EU-ban párttásaira, akkor elveszítik itthoni kollégáik a tisztségeiket.

És ennek az embernek holnap is van munkahelye!

Még jó, hogy nem jött a beígért migánshad, még elvették volna tőlünk a kultúránkat! Ami a fent említett? Az alábbi üzenetet Kocsis Máté jegyzi:

“Levél Molnár Csaba DK-s európai parlamenti képviselő részére

Tisztelt képviselő úr!

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökéhez címzett modortalan levelére, melyben július 10-én tájékoztatja Orbán Viktor urat, hogy “a Demokratikus Koalíció képviselőinek kezdeményezésére az Európai Parlament Szociáldemokrata Képviselőcsoportja döntést hozott arról, hogy nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire”, kérem, fogadja tőlem az alább megfogalmazottakat válaszul.

Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát

arra – sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna. Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik. Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító.”

Kedves “politikai emlékezet” és Kocsis képviselő!

Minden bizonnyal – mert az nem feltételezem, hogy hazudna – elkerülte a figyelmét párttársa, József közleménye 2009-ből:

“A Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nem támogatja Andor László biztosi jelölését. A jelölésének hátterében nyilvánvalóan nem rátermettsége, hanem Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz fűződő személyi kapcsolatai voltak mérvadóak. Elfogadhatatlan, hogy polgárok támogatását elvesztett kormány bukott miniszterelnökének politikai bizalmasa még öt évig Magyarország uniós biztosa legyen. Jelölésével a magyar polgárok ismételt elárulása történt….”

Vissza a “rövideszű” felháborodott leveléhez:

“Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen. Ismét bebizonyosodott, Önök számára a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek. A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be.

Mi ezért is támogatjuk

a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Ön minden követ megmozgat, hogy hazánkat megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Mindeközben

a Demokratikus Koalíció veszélyes vizekre evezett, hiszen ha elfogadottá válik, hogy a politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.

A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tudok majd azon képviselői javaslatokkal szemben érvelni, melyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót. Ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.

Tisztelt képviselő úr!

A Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja mindent meg fog tenni

a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra és a határok védelméért.

Akkor is így lesz ez, ha Önök tovább folytatják

áskálódó, Magyarország érdekeit sértő politikájukat.

Üdvözlettel: Kocsis Máté, frakcióvezető”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét