Ezt is megértük: Deutsch képviselő a HírTV-nek is ciki? Cenzúrázták be-kiszólását, de itt meghallgathatja! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ezt is megértük: Deutsch képviselő a HírTV-nek is ciki? Cenzúrázták be-kiszólását, de itt meghallgathatja!

Deutsch Tamás hímtagnak nevezte a Ryanair vezérigazgatóját. Csak a Deutsch-csal készített interjú címe utalt erre a Hír TV honlapján, nyilatkozata tévés verziójából már kivághatták az inkriminált részt.

Hirdetés

Ennyi!

A Hír TV összesen egyperces hírvideót tett közzé arról, mit gondol Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Michael O’Leary különadóztatótt Ryanair vezérigazgató immár rendszeressé váló idiótázásáról. Deutsch a videó végleges verziójában ilyesmit nem mond, a cím szerint az EP-képviselő nemes egyszerűséggel „hímtagnak” nevezte O’Learyt. Azt is hozzátette, kifejezése talán még a televízióba is befér majd. Az idézet végül a Hír TV Twitter-oldalára került fel, a tévés bejátszós verzióban viszont nem szerepelt.

 

Előzmény

Michael O’leary Ryanair-vezér ezúttal Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert és Gulyás Gergely kancelláriaminisztert.

A csörte június elején kezdődött, amikor a kormány bejelentette, hogy extraprofit adót vet ki a legnyereségesebb vállalkozásokra. A légitárságok esetében ez körülbelül 10 euró utasonként. Néhány nappal később kellemetlen meglepetés érte azokat, akiknek július elseje utánra szóló Ryanair-jegyük volt. Az ír vállalat e-mailben közölte, hogy a plusz költséget az utasokra terheli, vagy visszafizeti a jegyeik árát. Miután a magyar gazdaságfejlesztési miniszter megüzente, hogy ezt nem teheti meg, Michel O’Leary vezérigazgató egy interjúban többször is idiótának nevezte Nagy Mártont és az adóját, valamint azt ígérte, hogy küld neki egy Közgazdaságtan tökfejeknek könyvet. A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely kikérte magának ezt a ,,kocsmai stílust”, és arra bíztatta a magyarokat, hogy ha a Ryanair nem hajlandó benyelni a különadót, akkor inkább válasszák a konkurenciát, például a magyar WizzAirt.

O’Leary ezt már nem hagyhatta szó nélkül, és az Euronewsnak adott exkluzív interjújában fakadt ki

“Gondoljunk csak bele: az emberek két éven át be voltak zárva, még szép, hogy egész Európa nyaralni indul. De ezt csak az olyan olcsó légitársaságoknak hála tehetik meg, mint a Ryanair. Az alacsony árak segítik a szektor talpra állását.

Az extraprofit adó miatt viszont Magyarország elveszíti a versenyképességét. Annak a több százezer magyarnak, aki Európa-szerte dolgozik, és haza szeretne látogatni a családjához, most 10 euróval többet kell fizetnie, csak mert Nagy miniszter úr úgy döntött, hogy nem szeretné segíteni a magyar családok egyesítését. Az adóztatás fontosabb.

A kormánypárti napilap azt állította, hogy a különadó áthárítása miatt az utasok 60 százaléka törölte a jegyét. Ennek a cáfolata már másnap megjelent a Ryanair honlapján.

Ez egy kormánypárti újság, így valószínűleg csak kitalálták az egész történetet, épp úgy, ahogy Nagy úr is kitalálta az extraprofit adót és azt, hogy ezt a terhet majd nem a magyar családoknak kell megfizetniük. Pedig persze, hogy ők fizetik meg. A Ryanair mindenkinek írt, akinek július elseje utáni foglalása volt, hogy vagy kifizetik a különadó összegét, vagy törlik a jegyüket és teljes visszatérítést kapnak. Az utasok több mint 97 százaléka úgy döntött, hogy kifizeti Nagy miniszter úr adóját. Mert nem mi adóztattuk meg őket, hanem a saját kormányuk.”

-nyilatkozta a portálnak O’Leary.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.