Farkasházy Tivadar: Orbán nassol a statisztikában…

Orbán a legpiszkosabb trükkökkel használja ki óriási médiafölényét, és az ellenzék bambaságát, nassol a statisztikában és egyedül magának tulajdonítja a járvány jóval enyhébb kelet-közép-európai lefolyását.

„Nyilvánvaló, hogy százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok, ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban a saját hippokráteszi esküjével”

– mondja Kásler, pontosabban, aki nem követte az utasításokat, azt kirúgta.

„A járvány minden pillanatában az egészségügyi dolgozók is, a szociális otthonok dolgozói is mindig megkapták azokat a védőfelszereléseket, amelyeknek a használata indokolt volt.”

A helyében ezt szabadtéren mondanám, nem a járvány, hanem bizonyos statikai problémák miatt. Még rádől az épület

A parlamentben a 33 éves Renáta haláláról kérdik, akit csak a nyolcadik kórház fogadott be, legutóbb gratulált Bangónénak, hogy

„igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet”,

most a névnapján élcelődik, hogy Mikuláskor van, letagadott értelmetlen kiürítési utasításai következményeit pedig rákeni a fél magyar orvostársadalomra, akik eszerint tömegesen szegték meg hippokráteszi esküjüket.

Orbán:

„Nem esik nehezemre gratulálni Szlovákiának, elismerni, hogy talán nálunk is jobban védekeztek”.

Nem talán, 499:28 a halottak száma!

És hiányos a mondat: továbbá Csehországnak, Lengyelországnak, Szerbiának, Szlovéniának, Horvátországnak.

„Amikor minden nemzetközi szervezet azt mondta, hogy nem lesz súlyos a járvány, Kásler Miklós Európában talán elsőként hívta össze azt a testületet, amely eldöntötte, hogy védekezni kell”.

Azt hiszi, hogy a talán elmossa a hazugságot?

Elsőként? A környéken nem tud egy hatodik helyet szerezni, kivéve a fertőzésekre eső halott számot, mert abban az olaszokkal, az angolokkal és a franciákkal csatázhatunk az első helyért. Nem beszélve a hazaküldöttekről. Renáta baját egy gyakorlott nővér öt perc alatt megállapítja! Szóval máshol nem hívtak össze szakembereket, illetve ahol igen, ott azt mondták, hogy nem kell védekezni.

Mind a szakember, mind a védekezés Kásler ötlete volt! És le van védetve?

„Nyugodtan sorba állhatnak bocsánatkérésre azok a közéleti szereplők, akik az elmúlt hetekben emiatt támadták Magyarországot és a magyar demokráciát”

– mondja Dömötör Csaba azokról, akik jogosan kifogásolták a határidő nélküli rendkívüli jogrendet. Ha én most felsorolnám, hogy nekik miért kéne bocsánatot kérni estig tartana. S megismétli a matematikai analfabétáknak szánt mondatot:

„A koronavírus Magyarországon sokkal kevesebb emberéletet követelt más európai országokhoz képest”.

A környékhez hasonlítsd, pubi!

Három szomszédunk, a szerbek, a horvátok és a szlovákok kétszer annyian vannak, halottjaik összlétszáma a miénk alig háromnegyede, arányosan a harmada! A nálunk több cseheknél kevesebb mint a kétharmada. A lengyeleknél arányosan a fele. Ez a papagáj azt hiszi, hogy a hangos hazugság igazsággá erősödik? Holnap gyászolhatjuk az 500. halottat!

„Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni”

– mondja Kásler. Mert úgy mondták napokig, hányat kell „felszabadítani”. Mint a szovjetek 45 évig. Csak azután sikerült a laktanyáikat kiüríteni. Őket mikor fogjuk?

Forrás

zápor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük