Fürjes Balázs, a „korrekt” fideszes…

Valamiért nem tud leszállni a döglött lóról: még mindig a „sajtószabadságért” folytatott „harcát” magyarázza. Bár fölöslegesen: a hívek már akkor „tudták”, hogy győzött, mikor még meg sem szólalt; a többieknek meg hiába beszél…

Pedig elővezeti a rendszerváltás egész hazug, fideszes „történetét”

Szól az elnyomott, nemzetikeresztény jobboldal lázadásáról, amelyet – bár az általa nemzetinek nevezett, valójában egypárti, és számos kirekesztő, megbélyegző elemében is egyszerűen nevetséges, hülye „Alaptörvényükkel” győzelemre vittek – folytatni kell, a végtelenségig és tovább…

Ebbe a „történetbe” persze sok minden nem fér bele; ami meg igen, az hamis, hazug módon.

Röviden:

szabadságharcnak tünteti föl azt, ami a rendszerváltás valódi vívmányai elleni zsákmányszerző támadás volt. Nemzeti érdeket kifejező siker például a hőskorát élő közmédia fokozatos elfoglalása, szétverése – egészen addig, hogy már bizonyos szempontból a kései Kádár-kor viszonyai is jobbnak tűnhetnek a mai állapotoknál…

Nemzetikeresztény győzelem tehát a jobboldalinak, konzervatívnak hazudott médiaalvilág fölnevelése, ráengedése, ráuszítása az egyszerűen „baloldalnak” nevezett, „valójában” komcsi-libernyák ellenzékre, és az új viszonyok között kénytelenségből megtűrt független/ellenzéki mediára…

Minden érthető, hiszen a rendszerváltást elárulták:

„1990-ben a reformkommunisták szövetségre léptek a rendszerváltást eláruló, marxista indíttatású, internacionalista fővárosi értelmiségi elittel. … Az 1990 és 2010 közötti húsz évben valójában mindig a baloldal volt hatalmon.”

Nos, e szövegből kitűnik, hogy nem mindenki zsidózik olyan durván, mint az a mai hatalom által fenntartott médiaalvilágban, a prostisrácok világában szokásos.

Fürjes egész „történelem-magyarázatának” megértését megkönnyíti, ha megnézzük, mivel indít:

„Ő (Baranyi Krisztina) azt mondta, csak az minősüljön újságírónak és sajtóterméknek Magyarországon, akit ő annak tart. Aki megfelel az általa támasztott önkényes politikai feltételeknek. Szerinte a progresszív baloldal privilégiuma osztályozni a médiumokat, egyeseket valódi szerkesztőségnek, újságírónak minősíteni, másokat kirekeszteni a szakmából, és megfosztani az újságírói, szerkesztőségi minőségtől.”

Nos, A Mester és Margarita két kopéja, Behemót és Korovjov hosszasan, hangosan ünnepelné a szemérmetlen hazugságnak ezt a ragyogó példáját! Baranyi Krisztina ugyanis semmi ilyesmit sem mondott, olyat sem, amiből az idézett szöveg akár értelmezésként fölfogható.

Reménykedjünk, hogy ennek is vége lesz!

Mit mondjunk arról az orgánumról, arról a médiaalvilágról, amelyben ekkora hazugságot megjegyzés nélkül átengednek..? Hát arról a társadalomról, amelynek jelentős része elhisz minden ilyen hazugságot, és fenntartja a maffiauralmat?

Semmit.  Reménykedjünk, hogy ennek is vége lesz t,alán nem is olyan sokára. De tudnunk kell, régóta már: a NER belülről nem javítható.

Fürjes Balázs cikke a Mandineren olvasható.

Kapcsolódó: „Fürjes Balázs továbbra sem  értesült arról, hogy a szemforgatás nem olimpiai szám”